30 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές υπ. Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου



Εύχομαι το μήνυμα των ημερών των Χριστουγέννων για αγάπη και ελπίδα να είναι οδηγός και φωτεινός σηματοδότης των ατομικών και συλλογικών μας αγώνων.
Χρόνια Πολλά ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2012
Ρούλα Νάννου
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

Ευχές τ. δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά για το 2012


Οι δύσκολες συγκυρίες που διαβιώνουμε, όσο κι αυτές που θα ακολουθήσουν στον νέο χρόνο, εύχομαι να αντιμετωπιστούν απ’ όλους μας το δυνατόν ταχύτερα και καλύτερα.
Είμαι βέβαιος, πως ο λαός της Σαλαμίνας θα ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την θλιβερή παρένθεση που ζει - το ψέμα άλλωστε έχει κοντά πόδια -  κι ένα καλύτερο αύριο περιμένει τα παιδιά μας.
Θα είμαστε εδώ, δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας, σοφότεροι, έξω και πέρα από κόμματα, χρώματα και συντεχνιακές σκοπιμότητες, δίνοντας καθημερινά το αγωνιστικό μας παρών μέχρι της τελικής απαλλαγής απ’ το μεγάλο ψέμα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας. Μας αξίζει μια καλύτερη τύχη και θα την έχουμε.
Καλή Χρονιά σ’ όλους τους κατοίκους του νησιού μας, ευτυχισμένο και παραγωγικό το 2012.

27 Δεκεμβρίου 2011

Αυτά ΜΟΝΟ στην Κούλουρη μπορούν να συμβούν



Mercedes Gyfttsantir
Για να ‘μαστε όμως δίκαιοι, αυτή η παράλογη κατάσταση κρατάει χρόνια στον τόπο μας, δεν είναι σημερινό το φαινόμενο για να ρίξουμε το ανάθεμα στην σημερινή δημοτική αρχή. Ευθύνες έχουν σχεδόν όλες οι διοικήσεις τα τελευταία 15/20 χόρια που επέτρεψαν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους την ανάπτυξη του φαινομένου που λέγεται αυθαίρετο και πρόχειρο γκαράζ όπου να είναι ακόμα και στο πεζοδρόμιο του γείτονα.
Το ‘χαμε είχαμε δει σε «διπλανά» οικόπεδα σε «διπλανές» πλατείες αλλά και στο απέναντι πεζοδρόμιο; ΕΛΕΟΣ πια.
Να που θα ‘ταν χρήσιμη η δημοτική αστυνομία κ. δήμαρχε, εκτός όλων των άλλων τι περιμένεις; Θα δώσεις και μεροκάματο στα νιάτα της Κούλουρης που ξενιτεύονται για 500 ευρώ.


23 Δεκεμβρίου 2011

Όταν μια πράξη αγάπης και συμπόνιας γίνεται φτηνή παραταξιακή προβολή, όλα στον βωμό της επανεκλογής; Προς τι η προβολή μιας Θεάρεστης πράξης;


Σαλαμίνα 23 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σαλαμίνας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων έγινε διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες του νησιού, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή.

22 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ!



ΚΙΝΗΣΗ
Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
( ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ!

21 Δεκεμβρίου 2011

Ο συνδυασμός «Κοντά στον Δημότη», κάνει σημαντική πρόταση για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ο δήμος και απορρίπτεται από την πλειοψηφία!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο «Πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου» που έφερε προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/12/11 η Δημοτική Αρχή, η κα Ρούλα Νάννου αντέτεινε την οικιοθελή ένταξη του Δήμου, όπως έκαναν και άλλοι Δήμοι, στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρ.262 του ν.3852/10  για να τύχει των ευεργετικών του διατάξεων.
Χαρακτήρισε δε ως μονόδρομο τη λύση αυτή για την εξυγίανση και επιβίωση του Δήμου μας,  διαφορετικά ο Δήμος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

19 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως κάποιος θα πρέπει να συνετίσει την κυρία Μπεγνή και να την επαναφέρει στην πραγματικότητα?



κάποιος να την επαναφέρει
στην πραγματικότητα
Καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές.
Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου σαν γονέας για την εκμετάλλευση που γίνεται χρησιμοποιώντας τα ίδια μας τα παιδιά.
Το παιδί μου πηγαίνει χορό στην Τίνα Μπεγνή. Ένας θεός ξέρει με τι κόπο προσπαθώ να διατηρήσω αυτή την δραστηριότητα του παιδιού καθώς τα οικονομικά όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν θέλω όμως και το παιδί να βιώσει τόσο έντονα την κατάσταση και για αυτό προτίμησα να κάνω υπομονή και να αφήσω να γευτεί αυτό που λέμε την παιδική ηλικία.

Νέα χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Στο πλαίσιο της συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου της αποχέτευσης, του οποίου οι εργασίες είχαν διακοπεί από το Δεκέμβριο του 2009, η νέα Δημοτική Αρχή σημείωσε ακόμα μια επιτυχία.
Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή, ο Δήμος μας εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ύψους 2.000.000 €.
Ήδη οι συνδέσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης της Σαλαμίνας έχουν ξεκινήσει και οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής ειδοποιούνται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής εξασφάλισε για το 2011 πιστώσεις συνολικού ύψους 4.000.000 € για την ολοκλήρωση του έργου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο Οικονομική κρίση και ανθρώπινα δικαιώματα


Τιμώντας την 63η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (10 Δεκεμβρίου) και την Ημέρα Διεθνούς Ανθρώπινης Αλληλεγγύης του ΟΗΕ (20 Δεκεμβρίου),
το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) οργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Οικονομική κρίση και ανθρώπινα δικαιώματα»
Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας γωνία, 7ος όροφος, τηλ. 210-3820062)

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Εύχομαι το Μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να περάσει στις καρδιές όλων μας και το Νέο Έτος να αποτελέσει την αφετηρία για νέες προσπάθειες, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε το νησί μας από τα αδιέξοδα.

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους.

18 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: «Συζητάμε με δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ» - κάλεσμα στην Αριστερά


πηγή: [εθνος.gr]

Νέο μήνυμα συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στη μνημονιακή πολιτική έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πάλι άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου «να επιλέξει δημοκρατικά ο λαός το πολιτικό πρόγραμμα και την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει η χώρα».
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι «χρειάζεται κοινή δράση μέσα στο λαϊκό κίνημα.

15 Δεκεμβρίου 2011

Μέτωπο Σακοράφα-ΣΥΡΙΖΑ


Αναδημοσίευση από το “NEWS 247”
Η Σοφία Σακοράφα ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας και το μνημόνιο. Κάλεσμα του Α. Τσίπρα στο ΚΚΕ για συνεργασία
Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία τον Μάιο του 2010 είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την πολιτική της συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεπέρασαν τις 162.000 οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα


Αναδημοσίευση από το “εθνος.gr
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 78 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα, και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση το ΥΠΕΚΑ εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί.

14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Δήμος Σαλαμίνας ενημερώνει τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στις οδούς που αναγράφονται στον κατωτέρω πίνακα, ότι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να συνδεθούν στο αποχετευτικό σύστημα.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
α) Λογαριασμός ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ)
β) Κτηματολογικό απόσπασμα (παρέχεται από το Δήμο)

9 Δεκεμβρίου 2011

Ανίκανος & Αυτοεγκλοβισμένος


Ο πολιτικός αμοραλισμό  και η πολιτική ανικανότητα καθοδηγούμενες από προσωπική εμπάθεια, δημιουργούν μια παράνοια επικίνδυνη για το άτομο που έχουν εμφιλοχωρήσει   αυτά τα χαρακτηριστικά, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τον δήμαρχος του τόπου. Το άσβεστο μίσος που αισθάνεται, τον έχει οδηγήσει σε ατοπήματα και ενέργειες,  που δεν συνάδουν με τη θεσμό που εκπροσωπεί  του (Δημάρχου) και τον έχουν υποβιβάσει σε επίπεδο καφενείου η και γειτονιάς.

6 Δεκεμβρίου 2011

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...


Ο κ. Λάμπρος Μαστροκόλιας απαντά, στους «εθελοντές» κοντυλοφόρους
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος της νέας δημοτικής αρχής κι οκτώ μήνες από την παραίτηση μου απ’ το γραφείο του δημάρχου. Συνειδητή επιλογή μου παρά τα καθημερινά χτυπήματα κάτω απ’ την μέση - κυρίως άσπονδων φίλων και συναγωνιστών - προφανώς με εντολή άνωθεν, να μην κάνω δηλώσεις για λόγους και αίτια, σεβόμενος αυτούς που συμπορευτήκαμε και συναγωνιστήκαμε τόσους μήνες.
Λάθος μέγα γιατί όσο αφήνεις τις «κοπριές λεύτερες» τόσο περισσότερο βρωμάνε, τόσο περισσότερο μύγες μαζεύουν. Έτσι κι εδώ, δεν πέρασαν καν δυο μήνες δικής μου σιωπής κι άρχισαν να πετούν τις «κοπριές» τους μια και δεν είχαν τίποτα άλλο - μέσα από τα ανώνυμα μπλόκς και κυρίως τα ανώνυμα σχόλια χρεώνοντας μου σχεδόν όλα τα μπλόκς της Σαλαμίνας και το 80% των βρώμικων σχολίων τους που προβοκατόρικα έριχναν στα μπλόκς μόνο και μόνο για να μπορέσουν να στρέψουν τα βέλη τους εναντίον μου.

Θέμα : Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες


Σαλαμίνα 05 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της σημαντικότερης ίσως πανευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, του προγράμματος 20/20 του 2020, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη, μετέβη στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Γκούντερ Έτινγκερ.
Την Τρίτη 29/11/2011, όπου έγινε το συνέδριο υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων, με την συμμετοχή πλέον των εξακοσίων Δημάρχων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βάσει του ανωτέρω προγράμματος, το Σύμφωνο των Δημάρχων προσπαθεί να υλοποιήσει δράσεις που θα οδηγήσουν στη μείωση των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και σε ορθολογική ενεργειακή χρήση.

3 Δεκεμβρίου 2011

Η εκδίκηση των Απάτσι


αναδημοσίευση από τις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Για ακόμη μια φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο γίναμε μάρτυρες της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου μας με αφορμή ένα θέμα που δεν θα΄ πρεπε καν να είχε έρθει για συζήτηση αυτή τη στιγμή. Ο λόγος για τις οφειλές της ΔΗΚΕΣΑ ή πρ. ΔΕΠΑΣ, που μετά τη λύση της βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθαν ως θέμα ο ισολογισμός του Δήμου Σαλαμίνας. Εκεί λοιπόν οι ορκωτοί λογιστές μίλησαν για 26,5 εκατομμύρια χρέος βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και όχι για 43 εκατομμύρια, όπως επέμεινε μέχρι το τέλος η δημοτική αρχή.

1 Δεκεμβρίου 2011

Σαλαμίνα : ένα απέραντο ιχθυοτροφείο, από τα Κανάκια έως την Γυάλα!


Τώρα που κόπασε ο κουρνιαχτός από τις βαρύγδουπες και δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής γύρω από τις υδατοκαλλιέργειες και την αλόγιστη όσο και σκανδαλώδη υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από την απελθούσα κυβέρνηση, πιστεύω ότι ήλθε η ώρα για μία ανασκόπηση του τεράστιου αυτού προβλήματος για το νησί μας.
Και τούτο, για να ενημερωθεί ο κόσμος και να κατανοήσει το μέγεθος της ολοκληρωτικής καταστροφής που επέρχεται με την δημοσιευθείσα ΚΥΑ, η οποία εξεδόθη κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.2742/1999 και συνεπώς έχει ισχύ νόμου.