27 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους



Tην έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στα δημοτικά έργα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, σε μια περίοδο που η ανεργία πλήττει σημαντικά την ελληνική περιφέρεια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.

24 Ιανουαρίου 2012

ΔΤ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ


Σαλαμίνα 24 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σαλαμίνας ευχαριστεί δημοσίως την Κοινοπραξία Ε/Γ – Ο/Γ Σαλαμίνας για τη δωρεάν μετακίνηση των απορριμματοφόρων του Δήμου από και προς το νησί.
Η συμβολή της Κοινοπραξίας στο δύσκολο έργο της καθαριότητας του νησιού, σε συνάρτηση με την οικονομική αδυναμία του Δήμου είναι καθοριστική και ευχόμαστε να βρει μιμητές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

22 Ιανουαρίου 2012

Νέο πολιτικό φορέα προαναγγέλλει ο Πάνος Καμμένος. Οριστικό το διαζύγιο του με τη ΝΔ


Νέο πολιτικό φορέα προαναγγέλλει ο Πάνος Καμμένος. Οριστικό το διαζύγιο του με τη ΝΔ
αναδημοσίευση απ’ Το Βήμα
Το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ και τις προθέσεις του για δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα προαναγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΜΑΧΗΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ



ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!!

Μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και όχι το χαράτσι και στη ΔΕΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
Πηγαίνουμε στο γραφείο που είναι υπεύθυνο για επιστροφές, διακανονισμούς κ.α. (είναι το πρώτο που βλέπουμε μπροστά μας από την είσοδο) και τους λέμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. Η/Ο υπάλληλος μας εκδίδει ένα έντυπο σαν τις φωτογραφίας. με αυτό το έντυπο πηγαίνουμε στο ταμείο όπου πληρώνουμε το ποσό που μας έχουν γράψει χειρόγραφα πάνω στη σφραγίδα (ελέγχουμε ότι αντιστοιχεί στην οφειλή μας χωρίς το χαράτσι). Πάνω στο ίδιο έντυπο μας τυπώνουν την ένδειξη εξοφλήθηκε μαζί με την ημερομηνία και τον κωδικό συναλλαγής.


21 Ιανουαρίου 2012

Κι όμως! Στις 4.11.2011, η «γνώμη» του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, η εισήγηση του κ. Σηφουνάκη και το τελικό κείμενο της ΚΥΑ του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών (υποτίθεται ότι) συντάχθηκαν


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  21.1.2012

            Προκλητικός και εκτός θέματος εμφανίστηκε ο αρμόδιος για την διαμόρφωση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, «απαντώντας» σε επερώτηση του Βουλευτή Ά Πειραιώς και Νήσων, Θοδωρή Δρίτσα.  

20 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΕΙΩΣΕ


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ  Η  ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΕΙΩΣΕ
Με τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου έπεσαν και οι μάσκες,  ο κ. Τσαβαρής υποχρεώθηκε να προσέλθει σε συζήτηση με τους πρώην δημάρχους Σαλαμίνας και Αμπελακίων, για να αποσαφηνίσει το ύψος του χρέους και να αποδεχθεί, ότι από τον Μάρτιο του 2011 παραπληροφορεί ενσυνείδητα τους δημότες, λέγοντας πως το χρέος που παρέλαβε ανέρχεται στα 43 εκατ. €

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ούτε ασανσέρ να ήταν.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Προχθές, στο Δημ. Συμβούλιο, παρακολουθήσαμε ζωντανά την παλιά ταινία «Μονομαχία στο EL PASO»,  σε νέα όμως διασκευή.
Τρείς δήμαρχοι-μονομάχοι να ερίζουν για το ύψος του χρέους του δήμου.
Ένα λαϊκό δικαστήριο χωρίς ενόχους παρά μόνο αριθμούς.
Έναν νυν δήμαρχο να προσπαθεί να ρίξει στο πυρ το εξώτερον τους προγενέστερους.
Δύο πρώην δημάρχους να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι …... ελέφαντες.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

16 Ιανουαρίου 2012

Προφητικός ο τίτλος μας στην τελευταία ανάρτηση, άρχισαν τα όργανα για τον δήμαρχο απ’ τις πρώτες μέρες του 2012, ο Μάριος εμφανίζετε αγανακτισμένος με τα ψέματα του δημάρχου κι επιθετικός μένει να δούμε αν θα σηκώσει το γάντι ο Τσαβαρής


Σήμερα υπεβλήθη από τον κ. Μάριο ΤΡΑΥΛΟ στον πρόεδρο του Δ.Σ Σαλαμίνας το παρακάτω έγγραφο

ΑΡ. ΠΡ. 1495/16-1-2012

Προς τον 
Πρόεδρο του
Δηµοτικού Συµβουλίου Σαλαµίνας
Κον Νικόλαο Κόγια

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την αποχώρησή µου από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Δηµοτικής Κοινότητας Αµπελακίων, µε πληροφόρησαν ότι ο κ. Δήµαρχος πρότεινε ανοικτό Δηµοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 17/1/2012 και ώρα 18:00 µε θέµα «ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ», κάτι που απεδέχθη και ο κ. Σοφράς.

14 Ιανουαρίου 2012

Το «άδικο» και η συσσωρευμένη αγανάκτηση φέρνουν παρεμβάσεις, έρχονται δύσκολες στιγμές για το Γιάννη Τσαβαρή!!!!



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1η )
Εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ. 268/31-12-2011 τεύχος Α΄), η οποία στο άρθρο 2, παράγραφος 1 εδάφιο 1 αναφέρει τα παρακάτω:
« Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, οφειλές Δήμων στο Ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά των κάθε είδους προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής τους, συμψηφίζονται με τά συνολικά προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του Νόμου 3756/2009 (Α΄ 53) έσοδα εκάστου, κατόπιν συγκέντρωσης στοιχείων βεβαιωτικών, ως προς το ύψος και το είδος των οφειλών κάθε Δήμου, με μέριμνα της διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών».

10 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ


10/01/2012
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 

Θέμα: Θα ακυρωθεί η πραξικοπηματική και παράνομη ΚΥΑ για το «Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών»;
Δεν υπάρχει περιοχή της ελληνικής επικράτειας που να έχουν εγκατασταθεί επιχειρηματικές δραστηριότητες υδατοκαλλιέργειας και να μην έχουν προκληθεί σοβαρότατες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι τόσο οξύ και τόσο σοβαρό το πρόβλημα όπου πλέον έχει συγκροτηθεί «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας» στην οποία συμμετέχουν Δήμοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία αλιέων, σύλλογοι και άλλες ομάδες πολιτών.

9 Ιανουαρίου 2012

Στρουθοκαμηλίζοντας, αποφεύγει την απ’ ευθείας συζήτηση (debate) με τους δυο πρώην δημάρχους που οι ίδιοι του ζήτησαν παρουσία δημοσιογράφων επιλέγοντας κούφιες ανακοινώσεις


Κρείττον του λαλείν το σιγάν κε Σοφρά
Πρόσφατα, ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς, στην προσπάθειά του  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με κατηγόρησε ότι με την οικονομική διαχείριση που εφαρμόζω στον Δήμο, αύξησα τις οφειλές του, μέσα σε ένα χρόνο κατά 10 εκ. €  Ο κ. Σοφράς αντί να σιωπά, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ για να σκεπάσει τα δικά του τραγικά λάθη  στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι, κυρίως, ο κ Σοφράς συνέβαλε στη δημιουργία ενός καταχρεωμένου Δήμου με οφειλές  πάνω από 43.000.000 €.  τις οποίες αποδέχτηκε αφού ψήφισε θετικά την απογραφή έναρξης του Δήμου.

8 Ιανουαρίου 2012

Ο Κουλούρης παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό (!!!) όπου τα παιδικά τραύματα εξελίσσονται σε κομπλεξικό σύνδρομο του “ρε ξέρεις ποιος είμ’ εγώ”


Ένα περίεργο επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Κουλούρη, εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου της ομάδας ΔΙΑΣ, στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε αστυνομικό, τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θέλησαν να ακινητοποιήσουν μια μαύρη Mercedes, που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τους κόκκινους σηματοδότες.

5 Ιανουαρίου 2012

Γράμμα σ’ ένα καλό μου φίλο, απάντηση στο εξώδικο του δημάρχου


Γράμμα σ’ ένα καλό μου φίλο
(πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική)
Μπατσί-Σαλαμίνας 05/01/2012
Φίλε μου καλέ,
Σ’ ευχαριστώ για τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά σου. Τον έλαβα στις 21 του Δεκέμβρη όπως θα δεις και στο σχετικό αποδεικτικό παράδοσης του εξωδίκου σου (ανάγνωση εξωδίκου ΕΔΩ). Γεμάτος χαρά και συγκίνηση διάβαζα και ξαναδιάβαζα το περιεχόμενο του, ρουφώντας με λαχτάρα την κάθε σου λέξη. Αλήθεια πόσο σε είχα παρεξηγήσει; Πως νόμισα ο τρελός πως εμένα θα με ξέχναγες; Παλιά σου τέχνη κόσκινο, σαν γνήσιος δημοκράτης εξακολουθείς και μας θυμάσαι ΟΛΟΥΣ δεν ξεχνάς κανέναν παλιό σου φίλο και μπράβο. Το καθήκον σου είναι να συνεχίσεις τον ίδιο παραδοσιακό δρόμο που σ’ έφτασε στην κορυφή τις επαφές με τους «φίλους» σου.

3 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ € ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ


Είναι χαρακτηριστικό του ανδρός να χρησιμοποιεί λόγια μεγάλα (κατά το μεγάλη μπουκιά φάε ……..), που στερούνται σοβαρής σκέψης και λογικού  ερείσματος.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχω αρθρογραφήσει για την ασυνέπεια λόγου και έργων του κ. Τσαβαρή, τότε που ήταν στην αντιπολίτευση, την περίοδο που η ασυνέπεια των λόγων ήταν προσωπική υπόθεση και χαρακτήριζε το άτομο, σήμερα όμως, τα πράματα είναι τελείως διαφορετικά, σήμερα το άτομο τυγχάνει να είναι ο δήμαρχος του νησιού και οπωσδήποτε  η ασυνέπεια έχει ανταπόκριση  και επιρροή στην πορεία του τόπου.   

Δίμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων


Ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2012 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αντίστοιχα παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Πηγή: NEWSIT


Ένταξη της κατασκευής του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Αίγινας στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. απ0+ό την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων


Επιτυχή κατάληξη είχε η πρόταση που κατέθεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο Δήμος Αίγινας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την χρηματοδότηση του μεγάλου έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Αίγινας. Η πρόταση που υποβλήθηκε μετά την προγραμματική συμφωνία Περιφέρειας Αττικής - Δήμου Αίγινας, έγινε δεκτή και το έργο εντάχθηκε  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», γεγονός πολυσήμαντο που ανοίγει πλέον το δρόμο ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο ζωής για την Αίγινα.

2 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση ΚΑΠΗ Αγ. Νικολάου Σαλαμίνας


Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι συνδιασκέδασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγ. Νικολάου Σαλαμίνας σε παραλιακό κέντρο του νησιού μας το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου. Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγ. Νικολάου κ. Γιάννης Κοκκολάκης είπε: