27 Απριλίου 2012

Προεκλογική συγκέντρωση του υπ. Βουλευτή κ. Γιάννη Κουράκου στα Βασιλικά Σαλαμίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/4/2012
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη χθες βράδυ 26/4/2012, η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Γιάννη Κουράκου.
Πλήθος κόσμου κατέκλισε την αίθουσα του παραλιακού κέντρου «ΓΟΥΝΤΙ» από νωρίς το απόγευμα, όπου υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Βουλευτή κ. Κουράκο με θερμά χειροκροτήματα.
Ο υποψήφιος Βουλευτής, ανέλυσε τις θέσεις και μέρος του προγράμματος του κόμματος, έκανε δε σύντομη αναφορά στα γεγονότα που μας οδήγησαν στα δυο μνημόνια τα κόμματα της συγκυβέρνησης, παίρνοντας σαφή αντιμνημονιακή θέση και τέλος, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

Καυγάς στο δημαρχείο…

Από εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές διαδρομιστών στο κατάστημα της δημοτικής κοινότητας Αμπελακίων του δήμου Σαλαμίνας, μάθαμε ότι έγινε ένας επικών διαστάσεων καυγάς μεταξύ του προέδρου του λιμενικού ταμείου κ. Κουτσιλαίου και του αντιδημάρχου Αμπελακίων κ. Παπαθεοχάρη. Ο λόγος για αυτόν τον ομηρικό καυγά (ο οποίος διανθίστηκε με απώλεια ψυχραιμίας και των δύο πρωταγωνιστών και συμπλήρωση των επιχειρημάτων τους με αχθοφορικές εκφράσεις) ήταν τα… κλειδιά ενός pillar τα οποία ο πρώτος δεν έδωσε στον δεύτερο (μάλλον λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης). Το “μάτς” είχε διαιτητή τον ίδιο τον δήμαρχο και κατέληξε σε οργίλη αποχώρηση του κ. Παπαθεοχάρη…

Με νεότερες πληροφορίες το μάτς έλαβε χώρα στον π. δημαρχείο Αμπελακίων όπου κάθε Πέμπτη κατοικοεδρεύει και ο δήμαρχος. Ο οποίος παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να ηρεμίσει τα πνεύματα απ’ την μια, μα ούτε και να κρατήσει το θέμα εκτός δημοσιότητας παρά τις εναγώνιες προσπάθειές του.
Έτσι είναι Γιάννη μ’, σπέρνεις ανέμους; Θερίζεις θύελλες κι είσαι ακόμα στην αρχή. Ξέρεις τι λέει η παροιμία; Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@κους

 

24 Απριλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνα, ενημέρωση

Δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και υποψήφιου Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Πειραιά Γεράσιμου Γεωργάτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
και υποψήφιου Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Πειραιά
Γεράσιμου Γεωργάτου
Για τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ
στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ και οι προοδευτικές ιδέες νίκησαν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Όλα δείχνουν ότι μπορούν να νικήσουν και στον δεύτερο. Θα είναι η αρχή για την απαλλαγή της Ευρώπης από τις καταστροφικές δεξιές συντηρητικές πολιτικές και τη στροφή προς προοδευτικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό το νέο τοπίο η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να συμπορευθεί ως ισότιμος εταίρος και αυτό προϋποθέτει γενναίες μεταρρυθμίσεις που προϋποθέτουν με τη σειρά τους αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μια ισχυρή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που είναι και ο μόνος τρόπος  για να μην κυβερνήσει ούτε να συγκυβερνήσει στη χώρα μας η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά. 

Σύσκεψη για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Σύσκεψη για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, ευρεία σύσκεψη για το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου κ. Τσαβαρή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα* του νησιού μας  και του Υπουργού κ. Βορίδη και οι Βουλευτές της Β’ Πειραιά κκ Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αναστάσιος Νεράντζης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Περάματος με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ζουμπούλη και στελέχη του Υπουργείου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις για το εν λόγω έργο, αλλά και για τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαλαμίνα.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΣΑΛΑΜΝΑΣ

Στις 21 Απριλίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδος Σάββατο πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη από το καταστατικό εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του ομίλου μας
 Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από την συγκρότησή του έχει ως εξής :

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ………………………ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ……….ΝΟΥΦΡΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
3. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ………………..ΔΑΛΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ………………ΤΣΟΛΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΤΑΜΙΑΣ…………………………….ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΝΟΥΦΡΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Τηλ επικοινωνίας : 2104644451 -2104644450 - 696973317707

22 Απριλίου 2012

Ο κ. Τσαβαρής τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος

Χρειάζεται ικανότητα και ταλέντο, να καταφέρεις αυτό, που κατά κόρον και με μεγάλη ευκολία καταφέρνει πλειστάκις ο κ.  Τσαβαρής, ποιό; Να τρέχει μόνος του και να βγαίνει δεύτερος. Είναι από τα κατάλοιπα της πολιτικής του πορείας και ανέλιξης, η εφαρμογή της μεθόδου, όποτε στριμώχνεται η μπάλα στην εξέδρα αυτό που λέει ο λαός άλλα λόγια  ν’  αγαπιόμαστε. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, όλα κάποια στιγμή παίρνουν τέλος έτσι και στην περίπτωσή μας, η μέθοδος Τσαβαρή έχει  πάρει τέλος προ πολλού, εδώ να γνωρίζει πολύ καλά, ότι θα κρίνεται για αυτά που κάνει και γι’ αυτά που δεν κάνει.
Πρόσφατα εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, στην προσπάθειά του να αποκρούσει αυταπόδεικτες καταγγελίες μου,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ

κ. Διευθυντά
Διαβάζοντας το πρόσφατο ηλεκτρονικό σας δημοσίευμα, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τίτλο του σχολίου διότι πράγματι, ο Παιδικός Σταθμός των Παλουκίων είναι ένα έργο που εξαγγέλθηκε μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (Σαλαμίνος-Αμπελακίων) που όμως ποτέ δεν ξεκίνησε η κατασκευή του!
Βέβαια δεν είναι το μόνο έργο που παρέμεινε είτε στα χαρτιά είτε ανολοκλήρωτο την τελευταία τετραετία, όπως λ.χ. το Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων, η κατασκευή της αποχέτευσης του κέντρου της Σαλαμίνας, η ολοκλήρωση της στεγανοποίησης των φρεατίων στα Παλούκια, η οδοποιία στην Άγγ. Σικελιανού στο Αιάντειο κ.λπ.

Εκπαιδευση νέων μελών του Ομίλου Φίλων του Δάσους με το Πυρoσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας

Στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας του Ομίλου Φίλων του Δάσους με το Π.Σ   τα νέα μέλη είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας που ξεκίνησε την Τρίτη του Πάσχα , εν όψη της αντιπυρικής περιόδου 2012.
 Μετά την ετήσια εκπαίδευση του Ομίλου  που πραγματοποιείται στη Πάρνηθα ,δόθηκε η ευκαιρία στο νέα μέλη να εξασκηθούν στη όλη διαδικασία της δασοπυρόσβεσης  ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να συμβάλλουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στη κοινή προσπάθεια για την προστασία του τόπου μας!

13 Απριλίου 2012

Παρέμβαση ΔΝΤ: Θέλουν πάλι κυβέρνηση συνεργασίας


Να γιατί τον θέλουν τον υποτακτικό πρωθυπουργό
μια φωτό 1000 λέξεις
Νέες αναφορές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ενώ αναγνώρισε τις γενικότερες θυσίες του ελληνικού λαού.
"Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση.
Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του.

12 Απριλίου 2012

Ο υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης ΚΟΥΡΑΚΟΣ στους “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”

Θεατρική Σκηνή Δημ. Μπόγρης “Ράφτης Κυριών”


Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας και τη Θεατρική Σκηνή «Δημήτρης Μπόγρης», παρουσιάζει στο θέατρο «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο στις 22 Απριλίου 2012 και ώρα 7:30 μμ, την παράσταση «Ράφτης Κυριών», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Σαλαμίνα.

Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση της Μεγάλης του Γένους Πατριαρχικής Σχολής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

12/04/2012

11 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΟΦΡΑ

Ο πρώην δήμαρχος κ. Σοφράς «ξαναχτύπησε»!
Με πρόσφατο δελτίο τύπου, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, κατηγορεί τη νέα Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει εκπονήσει καμία μελέτη, αλλά  βρήκε ώριμες μελέτες που είχαν συντάξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Σαλαμίνας, Αμπελακίων και η Νομαρχία και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η σημερινή Δημοτική Αρχή ενέταξε έργα σε προγράμματα!
Ας ρωτήσουμε τον κ. Σοφρά...
- Πόσες και ποιές μελέτες άφησε στα 4 χρόνια της δημαρχίας του, ώριμες και έτοιμες για χρηματοδότηση;
- Το πρόβλημα της μικρής απορρόφησης κονδυλίων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τώρα προέκυψε; Δεν υπήρχε την προηγούμενη τετραετία;
Μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε καμία επιτυχία, επικαλούμενος ότι τα 37 εκ. είναι έργα της Περιφέρειας από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής) και τα 43 εκ. είναι από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς)  και ότι εμείς απλά καταθέσαμε έτοιμες μελέτες που μας άφησε!!!
Λοιπόν κ. Σοφρά

10 Απριλίου 2012

Ποιος είναι αλήθεια ο ψεύτης και ο συκοφάντης;

Αγαπητοί συμπατριώτες,  από τον Οκτώβριο του 2005, όταν παρουσιάστηκα ενώπιών σας ως υποψήφιος Δήμαρχος  και σας ζήτησα, να μου εμπιστευθείτε την πρόοδο του τόπου μας, μέχρι και σήμερα, ένας είναι ο κώδικας τιμής και λειτουργίας μου απέναντί σας.
Η ακούραστη αγάπη για τον τόπο μας, η αλήθεια, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη και η ίση αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.
Αυτές τις αρχές δεν μπορώ να τις παραβλέψω και δεν θα τις παραβλέψω ποτέ, είναι αυτές οι αρχές που μου οπλίζουν το νου, το μάτι, το χέρι, για να ενεργώ υπεύθυνα, και να σας ενημερώνω για τις εξελίξεις στο δήμο μας και την πορεία του τόπου μας.

Επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Σαλαμίνας στο Δημαρχείο Τρικάλων

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας  με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη , επισκέφθηκε τον Δήμο Τρικάλων, όπου αντηλλάγησαν απόψεις και ενημερώθηκαν από Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα λειτουργίας του Δήμου και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει στις δράσεις της η Δημοτική Αρχή Τρικάλων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
10/04/2012

5 Απριλίου 2012

Η ΟΕΕΣΣ ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο των blogs και καπελώνει ο ειδικός σύμβουλος τον δήμαρχο πριν το δημοτικό συμβούλιο


Η Ομοσπονδία σε μια προσπάθεια καπελώματος του δημάρχου, αλλά και του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου ενόψει της συνεδρίασης της Κυριακής βγάζει «έγκαιρα» ΔΤ με τις «θέσεις» της. Το γραφείο τύπου την μάρανε…


Σαλαμίνα 5/4/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ
Μετά από την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη για  την δημοπράτηση των συμβάσεων της υποθαλάσσιας μόνιμης οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας, θεωρούμε αναγκαίο να ανακοινώσουμε για ακόμα μια φορά την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας πάνω στο θέμα τη Ζεύξης.

Εκδήλωση ΔΗΜ.ΑΡ. στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Κερατσινίου «Μελίνα Μερκούρη»

Εκδήλωση ΔΗΜ.ΑΡ. στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Κερατσινίου «Μελίνα Μερκούρη»:
ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ: Υποταγή, Ανατροπή ή Μεταρρυθμίσεις;»
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Η Ανανεωτική Μεταρρυθμιστική Αριστερά, έδωσε ένα δυναμικό παρών στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου Μελίνα Μερκούρη, όπου ο συγγραφέας (μεταξύ άλλων και του πρόσφατου συναρπαστικού βιβλίου «Ο κόσμος στα μέτρα του») Χρήστος Χωμενίδης, «ανέκρινε» τους δύο ομιλητές Γεράσιμο Γεωργάτο και Μαρία Καραφέρη εκ βαθέων.

Πρόσκληση σε Δ.Σ. 8/4/2012 στις 12 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα την ΖΕΥΞΗ στην αίθουσα Δ. Μπόγρη

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 8η Απριλίου  2012 ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ  και ώρα 12.00 στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη» στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα:
Ενέργειες του Δήμου μετά την μονομερή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που αφορά την «Έγκριση Διενέργειας Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την Ζεύξη της  Σαλαμίνας,  με την Ηπειρωτική Αττική».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ  ΚΟΓΙΑΣ

4 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΝΤΟΡΑΣ… ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη και πλήρως αξιόπιστη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς έχει συναντήσει δύο φορές την Ντόρα Μπακογιάννη με εγγυητή τον....
Αχιλλέα Καραμανλή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή για επιστροφή της στην ΝΔ...
Θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση έως την Κυριακή το βράδυ.

1 Απριλίου 2012

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ

Δεν μας ξαφνιάζουν τα δελτία τύπου που εκδίδει η δημοτική αρχή και οι διάφορες ανακοινώσεις, ενυπόγραφες και μη, σε διάφορα μέσα, με σκοπό να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα μοναδικής προσπάθειας του δημάρχου, τις χρηματοδοτήσεις (80 περίπου εκατομμυρίων €) διαφόρων έργων από προγράμματα ΕΣΠΑ και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο άνθρωπος έχει αναγάγει την παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία σε επιστήμη, τα παραδείγματα ουκ ολίγα.