31 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ Καταγγελία, Σπ. Σοφρά για το ξεπούλημα στην ΕΥΔΑΠ.


Για μια ακόμη φορά έπεσε στη παγίδα, που ο ίδιος είχε στήσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεται ανακόλουθος, σε αυτά που έλεγε και παραπληροφορούσε του κατοίκους, ιδιαίτερα αυτούς της περιφέρειας, αναφερόμενος τότε στο θέμα του χρέους προς την  ΕΥΔΑΠ και τον τρόπο που προσπαθήσαμε εμείς  να αντιμετωπίσουμε και σε αυτά που ο ίδιος πράττει σήμερα.
Ενθυμούνται όλοι στους συλλόγους, που περιφερόταν τάχα να τους ενημερώσει , τί τους έλεγε τότε, για να έρθει τώρα ο ίδιος αντιμέτωπος με αντίστοιχο πρόβλημα, που ο ίδιος δημιούργησε, με το να μην πληρώνει τους λογαριασμούς  στην ΕΥΔΑΠ, αυξάνοντας με δική του ευθύνη το χρέος κατά τεσσεράμισι εκατομμύρια €, στον ενάμισι χρόνο διοίκησης του δήμου.
 Με την με αριθμό 125/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βλέπε ΕΔΩ),  που ψήφισαν μόνο οι δικοί του σύμβουλοι, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου παραχώρησης του δικτύου.   

29 Αυγούστου 2012

Το πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας και ο υποθαλάσσιος αγωγός


Σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας και τις προοπτικές κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε και πάλι με την υδροδότηση της Αίγινας είναι ουσιαστικά αναιτιολόγητη και έχει υπερβεί κάθε όριο, με αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πολίτες σε βασανιστική ομηρία στο πιο κρίσιμο σημείο της τουριστικής περιόδου.
Για την αλήθεια και την πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, οφείλουμε να  πληροφορήσουμε ότι  η επιχορήγηση του Δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία τα δύο τελευταία ήταν απρόσκοπτη και σημαντική: Το 2011, ανήλθε σε 1.550.000 ευρώ, και για το 2012 -μέχρι σήμερα- σε 1.500.000 ευρώ, ποσό που έχει καταβληθεί ολοσχερώς.

28 Αυγούστου 2012

ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι, Ανακοίνωση-Μεταγραφή-Αποδέσμευση-Φιλικά


Ο σύλλογος ενημερώνει ότι οι εγγραφές των τμημάτων υποδομής του, θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου 2012 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 18:00 - 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Αμπελακίων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κ Σοφρά Γεώργιο στο τηλέφωνο 6976076777 και Κομνηνό Ντέμη στο τηλέφωνο 6978763682. Οι προπονήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Μουσική Εκδήλωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 9μμ Πλατεία Ηρώων


Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων & o Αντιπεριφερειάρχης   Δημήτριος Κατσικάρης στα πλαίσια των «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ», διοργανώνουν  Μουσική Εκδήλωση  υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, την Παρασκευή  31 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Πλατεία Ηρώων (Αγάλματα –Παραλία) με το Καλλιτεχνικό Σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κούτρα και Άννας Λινάρδου
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Τσαβαρής

Επίσκεψη του Δημάρχου Σαλαμίνας στην Κύπρο


Στα πλαίσια της αντικατοχικής εκδήλωσης της 4ης Αυγούστου, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τον Δήμο Αμμοχώστου,  με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΣΕΠΕ Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φουρίκη Νίκο, μετά από πρόσκληση του Δήμου, παρευρέθηκαν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις.
Επίσης επισκέφτηκαν τον Επίσκοπο Πάφου Γεώργιο ο οποίος τους ξενάγησε μαζί με τον κοινοτάρχη Φλώρακα Κλεόβουλο Παπακώστα στο ιστορικό καΐκι του Ευάγγελου Λουκά Κουταλιανού “Άγιος Γεώργιος” το οποίο συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου.

26 Αυγούστου 2012

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσιμες ενέργειες του Μάριου Τραυλού, για την αποτροπή της λειτουργίας του λατομείου της τούρλας

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσιμες ενέργειες του πρώην δημάρχου Αμπελακίων κ. Μάριου Τραυλού, για την αποτροπή της λειτουργίας του λατομείου της τούρλας απ’ την σημερινή διοίκηση του δήμου και προσωπικά του δημάρχου κ Γιάννη Τσαβαρή.
Πιθανολογείται πως οι επόμενες αποκαλύψεις του π. δημάρχου θα ‘ναι πιο επώδυνες για τον αποχωρούντα δήμαρχο Σαλαμίνας. Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξει και συνέχεια.
Για την ανάγνωση των εγγράφων του π. Δημάρχου ΕΔΩ

25 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!


Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας συγχαίρει θερμά τους Ολυμπιονίκες: Λευτέρη Κόνσολα, και Παναγιώτη Μαγδανή για την κατάκτηση της 8ης θέσης στο διπλό σκιφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, που διεξήχθησαν στο Λονδίνο. Συγχαίρει επίσης για την διάκρισή τους, τους  Πρωταθλητές Λευτέρη Κόνσολα,  Γιώργο Κόνσολα και Νίκο Αφεντούλη για την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης στο Τετραπλό Σκιφ Ανδρών Ελαφρών Βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Πλόβντικ της Βουλγαρίας.
 Γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες προπονούνται οι αθλητές

«ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2012»


Στα πλαίσια των Αιαντείων, ο Δήμος Σαλαμίνας και η ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ, διοργανώνουν   το «Μακρό Δρόμο»  προς τιμή του μυθικού ήρωα της Σαλαμίνας ΑΙΑΝΤΑ του Τελαμώνιου.

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής :  Κυριάκη 26 Αυγούστου 2012
  • Τόπος Διεξαγωγής : Κεντρική Πλατεία Αιαντείου (Εκκίνηση και Τερματισμός)
  • Ώρα Έναρξης : 10.00 π.μ.
Η Πρόεδρος
Πολιτισμού & Περιβάλλοντος
Τίνα  Μπεγνή
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Τσαβαρής

 

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ όπως και πέρσι ????


Μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012», Ο Δήμος Σαλαμίνας  και το Ν.Π.Δ.Δ  Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, διοργανώνουν τη «Γιορτή του Κρασιού» στο Δημοτικό Πάρκο Παλουκίων.
  • Ημερομηνίες Διεξαγωγής :Κυριακή 26 Αυγούστου έως Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2012
  • Τόπος Διεξαγωγής : Δημοτικό Πάρκο Παλουκίων
  • Ώρα Έναρξης : 21.00 
Η Πρόεδρος
Πολιτισμού & Περιβάλλοντος
Τίνα  Μπεγνή
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Τσαβαρής

 

17 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ


Σ’ αυτή την επίμονη προσπάθεια του κ. Τσαβαρή να εγκαταστήσει επίσημα μαζί με εργολάβους, “σώνει και καλά” ΛΑΤΟΜΕΙΟ στην ΤΟΥΡΛΑ, μετά από είκοσι (20) περίπου χρόνια  ΣΙΩΠΗΣ, από τότε δηλαδή που το σταμάτησα και έχοντας επιλέξει, το ΨΕΥΔΟΣ την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και την ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ως τακτική προκειμένου να το πετύχει, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω απαντώντας του.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.
Είμαι όμως υποχρεωμένος, ν’ ακολουθήσω την μόνη οδό που αποδίδει. Την οδό της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
Και εκεί να είναι βέβαιος, θα πάρει ΟΛΕΣ τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!! 

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ
π. Δήμαρχος Αμπελακίων
Σαλαμίνας

Όταν η αναίδεια περισσεύει, οι λέξεις χάνουν το νόημα τους

Τον τόπο δεν τον ενδιαφέρει τι έγινε χθες, που ούτως η άλλως είναι ΜΗ αναστρέψιμο, μα το τι γίνετε τώρα σήμερα !!!
Ποιος και γιατί επιχειρεί ύπουλα και υπόγεια να επαναλειτουργήσει το λατομείο της «Τούρλας»; Ποια πολιτικοοικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω απ’ το ψευδεπίγραφο έργο της αποκατάστασης;
Θα ενοχοποιήσουμε σήμερα όλους όσους με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους προσπαθούν να το αποτρέψουν; Η πολιτική αναίδεια έφερε στο σημείο κάποιους να βγάζουν μανιφέστα όχι για να μας δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά τους ατοπήματα, αλλά για να υβρίσουν τους σημερινούς αγωνιστές που επώνυμα ή ανώνυμα προσπαθούν να αποτρέψουν τον όλεθρο!!!
Δεν αντιλαμβάνονται έστω και την τελευταία στιγμή, ότι εγκαταλείπονται ακόμα και από τους τελευταίους εναπομείναντες υποστηρικτές τους ή τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα δεν τους το επιτρέπουν να δουν πέρα κι έξω από την μύτη τους;
Και το κρίσιμο ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι οι τοπικοί εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι αλήθεια τι κάνουν; Μια και η Ομοσπονδία είναι ανύπαρκτη εδώ και χρόνια, παραπαίοντας «σώγαμπροι» κι απομονωμένοι στην Κυνόσουρα συμπλέει στον όλεθρο υπακούοντας εις τας διαταγάς.
Ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κι ας μην περιμένουν πλέον τίποτα απ’ την ανύπαρκτη ΟΕΕΣΣ, ο σώζων εαυτόν σωθείτω.
πηγή: Salamis News

11 Αυγούστου 2012

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Σαλαμίνας στις 22 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Σαλαμίνας στις 22 Αυγούστου 2012  ημέρα Τετάρτη από τις 9πμ έως 13.30μμ στην Αίθουσα Δ. Μπόγρη στον Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία είναι το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας

Έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία είναι το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας  μετά από μια περίοδο μακράς προετοιμασίας.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα  της Τρίτης 7 Αυγούστου από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Λ. Φανερωμένης 168.
Οι πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου  προέρχονται από δωρεές τοπικών επιχειρήσεων που  πρόσφεραν τα προϊόντα τους.

9 Αυγούστου 2012

Η γελοιότητα των ανακοινώσεων του κ επίτιμου, αλήθεια υπό ποίαν ιδιότητα;

Σαλαμίνα  9  8 2012
ΤΟ ΨΕΜΑ- Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ  - Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΤΣΗ
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε πολυσέλιδο κείμενο που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Μπούτση. Δεν θα σχολιάσω το σύνολο του κειμένου, του……  <<πρωτεργάτη του συνδυασμού και της εκλογής του κ. Τσαβαρή>>, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, αλλά θα περιοριστώ να σχολιάσω μόνο το κομμάτι που  κάνει προσωπική κριτική στην  δήθεν τοποθέτησή μου  κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου στις 14 1 2012   για το θέμα των ιχθυοτροφείων.
Θέλω καταρχήν να τονίσω ότι το πρόβλημα των ιχθυοτροφείων στην Σαλαμίνα και ιδιαίτερα στο Αιάντειο,  με έχει απασχολήσει με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

5 Αυγούστου 2012

Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Το σήριαλ συνεχίζεται… Στις 500.000 είχε κατέβει το οικόπεδο για 12θέσιο!

Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Το σήριαλ συνεχίζεται… Στις 500.000 είχε κατέβει το οικόπεδο για 12θέσιο!
Νέα στοιχεία για την υπόθεση του πολύπαθου Δημοτικού Σχολείου στα Σελήνια. Η κ. Ηλιάννα Μανώλα, συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου που είχε αρχικά εγκριθεί από την Επιτροπή Καταλληλότητας ως κατάλληλο για την κατασκευή 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στα Σελήνια και είχε στη συνέχεια απορριφθεί ως λύση διότι σύμφωνα με τη δημοτική αρχή υπήρχε μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην αντικειμενική τιμή, στην οποία αγοράζει ο ΟΣΚ, και στην εμπορική τιμή της περιοχής, μιλά σήμερα αποκλειστικά στην εφημερίδα μας και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημερώνει ότι η ίδια και η οικογένειά της διατίθεντο να ρίξουν την τιμή, όμως κανείς δεν τους το ζήτησε.
Στα 500.000 – από 800.000 που γνωρίζαμε από το δήμαρχο – είχαν δεχτεί να κατέβει η τιμή οι ιδιοκτήτες, όμως ακόμη περιμένουν απάντηση!
Η κ. Μανώλα διάβασε τυχαία στο προηγούμενο φύλλο των «Ανατροπών» (φύλλο 39, Ιούλιος 2012, σελ. 20) στο ρεπορτάζ που είχαμε για το σχολείο των Σεληνίων, ότι ο Δήμος έχει ουσιαστικά απορρίψει το δικό της οικόπεδο και σκοπεύει να αγοράσει άλλο οικόπεδο για να κατασκευάσει αυτή τη φορά 6θέσιο σχολείο.

2 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση Ρούλας Νάννου προς την περιφέρεια Αττικής για την επαναλειτουργία της Τούρλας που ψήφισε η πλειοψηφία Τσαβαρή

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
Σαλαμίνα  31/7/2012

Προς:  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. ΣΓΟΥΡΟ
           Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
           Δ/νση Περιβάλλοντος

Θέμα: ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΑΔΡΑΝΩΝ 
            ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ  “ ΑΚΡΑ ΤΟΥΡΛΑ ” Δ.Κ. ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ 
            ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχα,

στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας που απορρέουν από την ΚΥΑ  37111/2021/2003 σχετικά με την διαβίβαση στην Δ/νση ΠΕΧΩ της Απ/νης Διοίκησης Αττικής του φακέλου με τις διατυπωθείσες γνώμες πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους, στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εν θέματι δραστηριότητα, παρακαλώ πολύ όπως συμπεριλάβετε στο φάκελο   και την παρούσα επιστολή μου, την οποία και θέτω υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου σας, ενόψει της έκδοσης της σχετικής με το θέμα γνωμοδότησης.

Κε Περιφερειάρχα,
κε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,
κε Διευθυντά,
μια παροιμία λέει « Ενός κακού μύρια έπονται ».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ. 
Τη 10ετία του 1980, ένας κοινοτάρχης άνοιξε τη πόρτα στις ορέξεις του ΟΛΠ και από τότε η “ Τούρλα ” έγινε ο βραχνάς όλων των μετέπειτα διοικήσεων της Kοινότητας Σεληνίων και των κατοίκων της περιοχής.