22 Ιανουαρίου 2013

NEA ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας Σπύρου ΣΟΦΡΑ. Ιδού το έργο σας κ. Τσαβαρή!!!!!!!!



Κε Τσαβαρή, στην κοπή της πίτας για το νέο έτος 2013 στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελακίων στις 20 Ιανουαρίου, και εσείς στη μακροσκελή παραπληροφόρηση του ακροατηρίου με τα πεπραγμένα της δίχρονης θητείας σας, αλλά και ο αντιδήμαρχος κος Παπαθεοχάρης, δεν αναφερθήκατε σε όλα τα έργα σας που έχετε κάνει στην περιοχή των Αμπελακίων.
Εκτιμώ ότι δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα, αλλά

21 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου με σαφή απειλή φίμωσης (…Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι μιμητές του. …)



« Έστι δίκης οφθαλμός…….»      
Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση καταδίκασε τον εκδότη της εφημερίδας « Η φωνή του Περάματος και της Σαλαμίνας» Δημήτριο Μουζακίτη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή. Ο καταδικασθείς είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα του, στο τεύχος Ιουλίου 2011, ένα χυδαίο, κατάπτυστο και συκοφαντικό κείμενο που στρεφόταν κατά του Δημάρχου και το οποίο αποτέλεσε κομμάτι της ανέντιμης επίθεσης που έχουν επιδοθεί κάποιοι κατά του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.
            Με την απόφασή του το Δικαστήριο έκανε σαφές ότι δεν μπορούν κάποιοι να νομίζουν  επειδή εμφανίζονται σαν δημοσιογράφοι ή εκδότες, πως  μπορούν να εκτοξεύουν ατιμώρητα λάσπη με την πένα ή το πενάκι τους, να βυσσοδομούν, να συκοφαντούν και να σπιλώνουν, παριστάνοντας τους κήνσορες της «κακιάς ώρας».
            Φτάνει όμως η στιγμή της κρίσης και καθένας εισπράττει ό,τι του αξίζει. Ας το έχουν αυτό  υπόψη τους οι μιμητές του Δ. Μουζακίτη.
Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

16 Ιανουαρίου 2013

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, καταγγέλλουν και καταδικάζουν την απρόκλητη παρέμβαση του δημάρχου Ι. Τσαβαρή



Κατάπληξη και ερωτηματικά προκάλεσε η σημερινή απρόκλητη παρέμβαση του δημάρχου Σαλαμίνας  κ. Ι. Τσαβαρή στη προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπ. δήμαρχος Σπ. Σοφράς, με την οποία στοχοποίησε  εκπρόσωπο τοπικού μέσου ενημέρωσης, επειδή κατά την άποψη του η εισαγωγική τοποθέτηση του καθώς και η ερώτηση που απεύθυνε προς τον  κ. Σοφρά εμπεριείχαν ψευδή στοιχεία και αναφορές.
Η παρέμβαση αυτή, ανακοινώθηκε προς τους παρευρισκόμενους στην συνέντευξη  από τον εκδότη και δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας « Νέα Σαλαμίνα»  κ. Μ. Ροκίδη, ο οποίος και δέχτηκε το τηλεφώνημα του  κ δημάρχου.

15 Ιανουαρίου 2013

Ευχαριστήρια επιστολή ΕΣΣΑΚ



Παρά τις δυσκολίες και τρικλοποδιές που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να μας βάλουν πολιτικοί παράγοντες της Σαλαμίνας, που θεωρούν πως το νησί μας έχει αυτούς ιδιοκτήτη και τους ανήκει και οι οποίοι με την ουσιαστική και ολοκληρωτική απουσία τους, παρά το γεγονός ότι τους είχε ζητηθεί επίσημα η στήριξη της δραστηριότητας, δήλωσαν περίτρανα την απουσία της ευαισθησίας τους σε θέματα υπέρ της Σαλαμίνας και υπέρ του περιβάλλοντος. Αυτή η δράση όμως πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας τους σκοπέλους που μας δημιούργησαν!
Το ΕΣΣΑΚ εκτιμώντας την προσφορά όλων των πολιτών και φορέων που έδωσαν το παρόν και αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή όλων στην επιτυχία της πρώτης (1ης) περιβαλλοντικής δράσης για το έτος 2013,

13 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ… ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. ΧΡΥΣΑ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ” ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών τους και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής».
Ηδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που

11 Ιανουαρίου 2013

“Θα σε Πάρουνε με τις Πέτρες ……………κ. Τσαβαρή”


Πώς να έχεις εμπιστοσύνη στον πρώτο πολίτη του τόπου, για το δήμαρχο ο λόγος,  ότι εργάζεται για το καλό του τόπου το καλό το δικό μας το καλό των παιδιών μας, όταν ενημερώνεται κανείς για τα διαλαμβανόμενα σε προσωπικό του έγγραφο (Γραφείο Δημάρχου), απαντόντας  σε ερώτημα που έγινε  για την επαναλειτουργία της ΤΟΥΡΛΑ, από τους Βουλευτές κ.κ  Τ. Βαμβακά, Δ. Γάκη, Θ. Δρίτσα Και Π. Λαφαζάνη  στον Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Διαβάζοντας, στην τρίτη από το τέλος παράγραφο, διαβάζουμε “η οποία – μελέτη – αποτέλεσε ευχάριστο νέο για τους κατοίκους του νησιού μας”, στην δεύτερη από το τέλος, διαβάζουμε, 

8 Ιανουαρίου 2013

Τέθηκε σε καθεστώς εποπτείας ο δήμος Ρόδου και αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των τελών

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους, ανά την Ελλάδα, δημάρχους η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επιβολή επιτροπείας σε υπερχρεωμένους δήμους. Η κατάθεση της συγκεκριμένης πράξης, μαζί με ακόμη έξι, στην κλειστή Βουλή, παραμονή Χριστουγέννων, φανερώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να θέσει τους ΟΤΑ σε καθεστώς εξυγίανσης, όπως, εξάλλου, προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016.
Ήδη, πάντως, ο δήμος Ρόδου έχει τεθεί σε καθεστώς εποπτείας και αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των τελών ή επιβολή νέων.
Οι «κόκκινοι» δήμοι
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ και 14 δήμοι εμφανίζουν χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, έκαστος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τους δήμους:
1.        Φυλής
2.        Αχαρνών
3.        Καλαμαριάς
4.        Ρόδου
5.        Αμαρουσίου
6.        Νίκαιας - Ρέντη
7.        Κέρκυρας
8.        Κορδελιού - Ευόσμου
9.        Ηρακλείου
10.     Λαρισαίων
11.     Ιωαννιτών
12.     Σαλαμίνας
13.     Σαρωνικού
14.     Πέλλας
52.152.660 ευρώ
29.026.396 ευρώ
21.894.619 ευρώ
21.467.420 ευρώ
19.142.295 ευρώ
15.760.250 ευρώ
15.064.300 ευρώ
14.289.425 ευρώ
12.199.823 ευρώ
11.686.263 ευρώ
11.640.851 ευρώ
11.124.965 ευρώ
10.842.954 ευρώ
10.038.939 ευρώ

7 Ιανουαρίου 2013

Με μια απόφαση που θεσμοθετεί τη διαπλοκή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ταυτάρης, συγκρότησε ομάδα εργασίας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η κεντρική διοίκηση στον εναγκαλισμό της με τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας. Την ίδια στιγμή που περιφρονεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο επί ένα χρόνο δεν αποστέλλει τις απόψεις της σχετικά με το «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών», με αποτέλεσμα η εκδίκαση της αίτησης για την ακύρωσή του, που έχουν υποβάλει 111 φορείς από όλη την Ελλάδα

6 Ιανουαρίου 2013

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ – Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Σαλαμίνας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, εγώ και η οικογένειά μου, από καρδιάς τον κ. Ιωάννη Τσαβαρή,  , για τα καλά του λόγια που αποπνέουν τα ειλικρινή του αισθήματα, το σεβασμό,  και τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει.
Άξια συγχαρητηρίων  επίσης είναι το Ύφος, το Ήθος, οι Χαρακτηρισμοί και η Φιλαλήθειά του, στην πολιτική αντιπαράθεση.
Μπορεί να είναι σίγουρος ο αγαπητός φίλος πως κι από πλευράς μας θα κάνουμε τα πάντα για να του επιλύσουμε όλες τις απορίες του. Πάντα στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο.
Του εύχομαι   Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με Ειρήνη και Ηρεμία.
Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ

Υ.Γ.  Ευχαριστώ φυσικά τον  κ. Τσαβαρή που  προβλέπει ότι θα είμαι και πάλι Δήμαρχος.
Όμως  οι συμπατριώτες  μας δε νομίζω ότι έχουν  την πολυτέλεια να ασχολούνται διαρκώς  με τέτοιου επιπέδου  προεκλογικές αντιπαραθέσεις.
Άλλα προβλήματα, σοβαρότερα, αντιμετωπίζουν σήμερα και σ΄ αυτά οφείλουμε με προσοχή να σκύψουμε όλοι.

4 Ιανουαρίου 2013

Γελάνε και οι πέτρες……….κ. Τραυλέ!


Μετά την αποτυχημένη α΄ προσπάθεια του κ. Τραυλού για να επανακάμψει στην πρώτη γραμμή του δημοτικού πολιτικού στίβου, επιχειρεί με την έκδοση του Δελτίου Τύπου, την β΄ προσπάθειά του, που δυστυχώς και αυτή είναι αποτυχημένη αφού για άλλη μια φορά περνάει κάτω από τον πήχη……

Βέβαια είναι να απορεί κανείς πού βρίσκει το πολιτικό θράσος ο κ. Τραυλός να συνεχίζει να ασχολείται με το ΝΤΑΜΑΡΙ όταν αναμφίβολα το ΝΤΑΜΑΡΙ γεννήθηκε , «ανδρώθηκε» και λειτουργούσε επί των ημερών του, είτε ως αντιπρόεδρος, είτε ως πρόεδρος και φυσικά στη συνέχεια και ως δήμαρχος (για ένα διάστημα το 2009…).

2 Ιανουαρίου 2013

O υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας κ Σπύρος Σοφρά σας εύχεται για το Νέο Έτος 2013


Αγαπητοί συνδημότες !

Οι ευχές από μόνες τους δεν είναι η λύση. Λύση είναι οι δικοί μας καθημερινοί αγώνες για απαλλαγή απ’ αυτούς, που πρόδωσαν τα όνειρα και τις προσδοκίες μας.
Ο αγώνας ΤΩΡΑ αρχίζει για να ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2014. Όλοι μαζί ενωμένοι σε μια “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” για να ‘ρθει η άνοιξη στο νησί μας.
Δίνουμε τα χέρια σ’ όλους όσους αγαπάνε το νησί, δεν μας περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ, έξω και πέρα από  τις χρωματικές και κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Καλή κι αγωνιστική χρονιά το 2013 με στόχο την “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του νησιού μας.
 
Σπύρος Σοφράς
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας