28 Φεβρουαρίου 2015

Το “καθαρά χέρια” αρκεί μόνο να το διατυμπανίζεις;;;

Πιστοί στην δική μας διαχρονική πρακτική να αναδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με στημένες υποθέσεις, θέματα που αφορούν στην διαφάνεια  διαχείρισης του Δήμου, φέρνουμε στο φως την υπόθεση  του  πρόχειρου διαγωνισμού που αφορά «Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας στις  28-11-2014.
Στις 14-11-2014 η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγήθηκε στα μέλη της να αποφασίσουν για την έγκριση πίστωσης ποσού 42.208,68 €, για την ανωτέρω προμήθεια και να εγκρίνουν τους όρους διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές.

18 Φεβρουαρίου 2015

Αιδώς Αργείοι!!! Η ανοχή μας έχει όρια, δεν θα χτίσετε το αύριο αυτού του τόπου με «λάσπη»

Κυρία Δήμαρχε,
Κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το οικ. έτος  2015, τον μήνα Νοέμβριο 2014, ο «προηγούμενος» και «κακός» Δήμαρχος, που προσδοκά και επιδιώκει την παρέλκυση και παρεμπόδιση του «έργου» σας, σας  τόνισε επανειλημμένα, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του  Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο προϋπολογισμός οικ. έτους 2015 που κατατέθηκε προς ψήφιση θα σας επιστραφεί, για τον απλούστατο λόγο:
Στην εισηγητική έκθεση και το σχέδιο του προϋπολογισμού  δεν είχαν τηρηθεί οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την υπ’ αριθμό 29530/29-07-2014 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
Η κυρία Δήμαρχος όμως …. Αγρόν ηγόραζε!!!, ως συνήθως.
Κυρία Δήμαρχε,

17 Φεβρουαρίου 2015

Επιθεώρηση έργων στην Σαλαμίνα από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο

Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (Λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Αφορμή  η επανέναρξη των σχετικών έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης, και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους,  προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.

13 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;

Από τις 22 Ιανουαρίου 2015 που καταγγείλαμε την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης των Δημοτικών Τελών στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που αφορούσαν κατανάλωση των  τελευταίων μηνών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) του έτους 2014 και έληγε τις πρώτες ημέρες του 2015.
Έτσι η κυρία Δήμαρχος σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2015 θυμήθηκε (διά του Γραφείου Τύπου) και κατά την προσφιλή της μέθοδο να απαντήσει, να  καταγγείλει, να κατηγορήσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες  της, επιρρίπτοντας τις ως συνήθως, στον «προηγούμενο».
Αφού χαιρετήσουμε λοιπόν την κατά 22 ημέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (κάλιο αργά παρά ποτέ), αντίδραση που επιβεβαιώνει την φήμη ότι τελικά υπάρχει και διοικεί (;) τον Δήμο, μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το γεγονός ότι με την απάντηση της αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει τα γεγονότα! 

11 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ Ελασσόνας! Μείωση τελών ύδρευσης και επέκταση του Κοινωνικού Τιμολογίου και η Σαλαμίνα κυρία?

Σε μείωση των τελών ύδρευσης, των τελών σύνδεσης καθώς και επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε ολόκληρο τον Δήμο της Ελασσόνας αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α για τις Ιχθυοκαλλιέργειες



Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α   καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπογράφηκε την ημέρα που δήλωσε μέσω face book την παραίτησή του και αφορά στην τροποποίηση – ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 300 τόνους σε 500 τόνους ετησίως, της Εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικού ΑΕ στη θέση Πυριακόνι Σαλαμίνας.
Ο Γ.Γ. για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν έλαβε υπόψη του αυτό που θέλουν οι πολίτες και κάτοικοι του νησιού, αφού και η Δημοτική κοινότητα Αιαντείου αλλά και το Δ.Σ. Σαλαμίνας γνωμοδότησαν αρνητικά.
Η   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α δεσμεύεται να παλέψει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και κινηματικά με τους διάφορους φορείς του Νησιού να ανατρέψει αυτήν την απόφαση.

3 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Τσαβαρής -Γνώριζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το γεγονός κι αν ναι, είχε συναινέσει;



Δεν έχει τέλος η κατρακύλα!!!
Άλλο ένα γεγονός ήρθε στο φως της επικαιρότητας, που τεκμηριώνει αυτό που έχουμε ξαναπεί. Η  παρούσα Δημοτική Αρχή μόνο με πρωτόγνωρα αρνητικά γεγονότα μας απασχολεί!!!
Ημέρα Σάββατο 31/1/2015 το τελευταίο κατόρθωμα της … η πραγματοποίηση ιδιωτικών μετακομίσεων!!! με φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου και εργαζόμενους  συνταξιούχους «εθελοντές» ξεφορτώνουν «οικοσκευή» στο κέντρο της Κούλουρης!!!