30 Απριλίου 2015

Γιάννης Τσαβαρής π. Δήμαρχος Σαλαμίνας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να αφουγκράζεται τους παλμούς της καρδιάς των αδύναμων συμπολιτών μας

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων, για το δικαίωμα τους στην εργασία με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση.

27 Απριλίου 2015

Διάψευση Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου για την φιλοξενία προσφύγων στην Σαλαμίνα

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις κακόβουλες φήμες ορισμένων ότι (δήθεν) η Δήμαρχος συναίνεσε στην πρόταση επίσημου φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης για φιλοξενία και στέγαση λαθρομεταναστών στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων κι άλλων χώρων στο νησί μας με αντάλλαγμα την έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου από την Κυβέρνηση, αισθάνομαι την υποχρέωση να διαψεύσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κατασκευασμένες αυτές φημολογίες και να διαβεβαιώσω τους αγαπητούς μου συμπολίτες ότι ουδέποτε και από κανέναν δεν μου έγινε τέτοια ή παρόμοια πρόταση, ούτε ποτέ το πρόβλημα των λαθρομεταναστών έγινε αντικείμενο κάποιας προσωπικής ενημέρωσης ή συζήτησης.
Οι επαίσχυντοι λασπολόγοι διαψεύδονται για ακόμη μία φορά.
Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

26 Απριλίου 2015

Ο ανεξάρτητος ενημερωτικός σταθμός της Σαλαμίνας Salamis News Web Radio είναι γεγονός

Ενημερώνουμε τους πολυπληθείς φίλους του Salamis News ότι από την Πρωτομαγιά θα εκπέμπει και το Salamis News Web Radio στην διεύθυνση, http://www.salamisnewsradio.blogspot.com/, πειραματικά μπορείτε να τον ακούτε από σήμερα.
Το Salamis News Web Radio θα είναι κοντά σας με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, θα σταθούμε κριτικά και ενημερωτικά στα γεγονότα του νησιού μας. Θα σας κρατάμε συντροφιά, με συνεντεύξεις και ενημέρωση στα τοπικά δρώμενα του τόπου μας.
Ακούτε λοιπόν και διαδώστε και στους φίλους σας τον ενημερωτικό σταθμό, Salamis News Web Radio είναι ο σταθμός που ακούτε και σας «ακούει».
Είναι ο σταθμός που θα σταθεί υποστηρικτικά στους ακροατές του και θα δώσει βήμα σε όλους, συλλόγους, πολιτικούς φορείς, χωρίς ποδηγέτηση και πολιτικά χαρακώματα γιατί η αλήθεια είναι το ζητούμενο κι αυτή, είναι πολυφωνική.

14 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ O.M. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τις έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, γονέων και διευθυντών σχολείων για τον αδιαφανή τρόπο διαχείρισης των πιστώσεων από τη Σ.Ε.Π.Ε Σαλαμίνας που σε συνδυασμό με την και την άσχημη κατάσταση-στα όρια ασφυξίας-που βρίσκονται οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
  Πρώτον το καθεστώς αδιαφάνειας που έχει επιλέξει ο Δήμος Σαλαμίνας- σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους της Χώρας- δεν προκύπτει από καμία κείμενη νομοθεσία όπου ρητά αναφέρονται τα εξής (ΦΕΚ 318/25/2/2011/ περί «καθορισμού λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών»):

Επιστολή Δημαρχου προς Υπουργο Εσωτερικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    Σαλαμίνα  9-4-2015
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                    Αρ. Πρωτ.:  - 52 -
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
           -----------
Προς:  Υπουργό Εσωτερικών & Διοικ/κής Ανασυγκρότησης.
Κοιν:   ΚΕΔΕ
            Δήμοι Αιγινας, Γαύδου, Γόρτυνας, Μεγάρων, Μεγίστης, Πειραιώς,  
            Περάματος, Σφακίων, Φαιστού, Φυλής.
 
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Η πρόσφατη απόφαση σας να προωθήσετε σύντομα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για δίμηνη παράταση ισχύος Προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 που αφορά βέβαια μόνο τους 11 «κόκκινους» Δήμους της χώρας στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Δήμος μας, προξενεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό, διότι δια του τρόπου αυτού παρατείνεται η εκ του νόμου “κατάσταση ομηρίας” των Δήμων μας.

7 Απριλίου 2015

Οι επιτυχίες της απελθούσας Δημοτικής Αρχής Γιάννη Τσαβαρή συνεχίζονται και το 2015!!!

            Οι κομβικοί άξονες της λειτουργίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαν ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών  μας, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση «βλέπουμε» να «παίρνουν σάρκα και οστά» οι πρωτοβουλίες και ενέργειες, που είχαμε κάνει ως Δημοτική Αρχή.
            Όπως είναι γνωστό, το 2014 είχε εξασφαλισθεί, συνολικά, ποσό 1.000.000 ευρώ για την «Συντήρηση Επαρχιακού και λοιπού Οδικού Δικτύου Σαλαμίνας» (500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 του Υπ. Ανάπτυξης και Υποδομών, έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και η κατασκευή του ξεκινάει τους επόμενους μήνες και 500.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους του εγκεκριμένου Προϋπολογισμού του 2014 της Περιφέρειας Αττικής. (βλέπε, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 9ης συνεδρίασης του Δ.Σ. ΕΔΩ, ως και Σύνταξη μελέτης του έργου Συντήρηση επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Σαλαμίνας ΕΔΩ)

5 Απριλίου 2015

Η T.O. της ΝΔ στην Σαλαμίνας, μας εύχεται χρόνια πολλά και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Είθε, η θυσία του Θεανθρώπου να γίνει οδηγός περίσκεψης και ταπεινότητας για όλους μας και κυρίως των πολιτικών μας ταγών. Καλή Ανάσταση
Για λογαριασμό του Δ.Σ. της Τ.Ο.
Ο πρόεδρος
Νίκος Ελευθεριάνος

3 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ η ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, ισχύει και για τις οφειλές προς το Δήμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φέρεται σε γνώση των συνδημοτών μας ότι ο νόμος 4321/2015 που αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, ισχύει και για τις οφειλές προς το Δήμο.
Συνεπώς, είναι μοναδική ευκαιρία για τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν επί το ευνοϊκότερο τις οφειλές τους ώστε να αποφευχθεί η κατά νόμο αναγκαστική είσπραξη των.
Προς τούτο καλούνται όσοι χρωστάνε στο Δήμο να προσέλθουν το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως τις 26.5.2015 στο Τμήμα Εσόδων για να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση αυτή.
Συγκεκριμένα: