30 Μαΐου 2016

Επετειακές εκδηλώσεις για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας

Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Μαΐου, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Τροιζήνα (Δαμαλάς) οι επετειακές εκδηλώσεις για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγώτης Χατζηπέρος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του χωριού.
Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Κώστα Καραγιάννη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, καθώς και όλους τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων. 

27 Μαΐου 2016

Ε.Σ.Σ.Α.Κ. (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών) ενημέρωση ή καταγγελία;

Ε.Σ.Σ.Α.Κ. (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών)
Μετά την αρνητική, όσο και απαξιωτική στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής προς την εθελοντική μας ομάδα και την  επίπονη και αγωνιώδη προσπάθεια μας, εν όψει της θερινής περιόδου, για την ανεύρεση καυσίμων για το ιδιόκτητο πυροσβεστικό μας όχημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Σ.Α.Κ., με ομόφωνη απόφαση του, ευχαριστεί τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Σεληνίων κ. Σαράντη Φυρογένη για την προσφορά του και τον εφοδιασμό του πυροσβεστικού μας οχήματος με καύσιμα, καθ’ όλη την θερινή περίοδο και τον ανακηρύσσει    ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ του Ε.Σ.Σ.Α.Κ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                                      ο Γεν. Γραμματέας

   Ευστράτιος Γεωργαντίδης                         Γιώργος Σεργίδης

22 Μαΐου 2016

O Στέφανος Μπινιάρης στον Ρ/Σ της εκκλησίας FM 89,5 κάθε Κυριακή 14.30 με 15.00 εκπομπή αφιερωμένη στο Περιβάλλον Ρύπανση και Προστασία

Ο συμπατριώτης μας Διδάκτωρ Μηχανολόγος-Μηχανικός Κύριος Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης στην προσπάθειά του να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα και την προστασία του Περιβάλλοντος , ξεκινά μία σειρά Εκπομπών από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στα FM 89,5 με τίτλο:
« Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε πάντα εν Σοφία εποίησας.
Το Περιβάλλον. Ρύπανση και Προστασία »
Η Εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 14.30 έως και τις 15.00

Η σειρά των Εκπομπών θα ξεκινήσει την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 14.30

14 Μαΐου 2016

Το Ε.Σ.Σ.Α.Κ. φέτος πανέτοιμο στις επάλξεις και με δικό της πυροσβεστικό όχημα για ΑΜΕΣΗ επέμβαση όπου αυτό απαιτηθεί

Μετά από πολλές προσπάθειες της εθελοντικής μας ομάδας, συνεπικουρούμενοι από πολλούς φίλους και συμπαραστάτες μας, ευοδώθηκε η προσπάθεια και παραλάβαμε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρου τις πινακίδες κυκλοφορίας του πυροσβεστικού οχήματος που μας παραχώρησαν ο υπουργός δημοσίας τάξης και προστασίας του πολίτη κ Τόσκας και ο τ. αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος κ. Παπαγεωργίου.

9 Μαΐου 2016

Ένα ακόμη έργο του τ. Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή υλοποιείται σήμερα στο νησί μας

Είναι πολύ θετικό να υλοποιεί η Δήμαρχος ένα ακόμα έργο του τ. Δημάρχου  Γιάννη Τσαβαρή. Αυτό της ”Προμήθειας Οικολογικών Συστημάτων βυθιζόμενων Κάδων Διαβαθμισμένης Συμπίεσης”, που ξεκίνησε ήδη και εκτελείται σε διάφορες περιοχές του Νησιού. 
Το έργο αυτό δρομολογήθηκε το έτος 2013, επί ημερών Δημαρχίας Γιάννη Τσαβαρή, με πρόταση μας στο ”ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Π.Τ. ”Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015”, με ποσό 200.000 ευρώ  (ΑΔΑ: 6Χ7346Ψ844-Θ5Α).
Γιάννης Τσαβαρής

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

8 Μαΐου 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διεξήχθη σήμερα η εκδήλωση της Τοπικής μας Οργάνωσης της ΝΔ για την Ημέρα της Μητέρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διεξήχθη σήμερα η εκδήλωση της Τοπικής μας Οργάνωσης της ΝΔ για την Ημέρα της Μητέρας όπου πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να τιμήσει την ημέρα.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μας ο π πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής με το επιτελείο του, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά κ Λιβανός οι πολιτευτές Β΄ Πειραιά κα Μαλτέζου και κκ Τόγκας και Τριανταφύλλου ως και ο πρόεδρος της ΤΟ Περάματος κ Τσοπανάκης.
Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και τα καυτά προβλήματα του τόπου η τοπική μας οργάνωση στέκεται στο πλάϊ του δοκιμαζόμενου λαού και θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις πολύ σύντομα. 
ο πρόεδρος της Τ.Ο. Σαλαμίνας
Νίκος Ελευθεριάνος

210 46 74 061

6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΒΣ Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2016

Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ),  συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη 2016» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα καθαρισμού, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), με την συνεργασία του Δημ. Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνος, του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνος, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Σαλαμίνας (ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΑΣΑ) και των Εθελοντών των “Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας” (ΔΕΣ) οργανώνει την Κυριακή 15 Μαΐου, καθαρισμό των νότιων προσβάσεων και του λιμανιού της Σαλαμίνας, από τον νοτιοανατολικό Λιμενοβραχίονα μέχρι τον Βλητικό Σταθμό. Ας βοηθήσουμε εθελοντικά την προσπάθεια και ας Καθαρίσουμε λίγο από Σαλαμίνα.

2 Μαΐου 2016

Εκδήλωση Τ.Ο. ΝΔ Σαλαμίνας για την ”Γιορτή της Μητέρας” στις 8 Μαΐου 2016 Κυριακή στις 11:30΄πμ

Στα πλαίσια της ”Γιορτή της Μητέρας” όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διοικητικό συμβούλιο και το τμήμα γυναικών της Τοπικής μας Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση την 8η Μαΐου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30΄πμ.
Η παρουσία όλων των φίλων και μελών του κόμματος θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα.
Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία μας επί της οδού Γ. Λουκά 19 στον 1ο όροφο ΣΑΛΑΜΙΝΑ τηλ & φαξ 210 46 74 061

Για την Τ.Ο. Σαλαμίνας
Ο πρόεδρος
Νίκος Ελευθεριάνος
Ο αν/της πρόεδρος
Χαράλαμπος Δρίβας