3 Ιουνίου 2012

Έρχεται σφαγή με τα εκκαθαριστικά!

ΣΟΚ και δέος αναμένεται να προκαλέσουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας για το 2012, που θ' αρχίσουν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις εκκαθαρίσεις των πρώτων δηλώσεων εισοδήματος είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένας πολίτης που δεν θα πληρώσει επιπλέον φόρους. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις οι φόροι θα είναι πρωτοφανείς και εξοντωτικοί, κι αυτό λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου και μιας σειράς φοροαπαλλαγών. Το γεγονός αυτό θα φέρει σε ακόμη πιο δεινή θέση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική του Μνημονίου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Υπάλληλος που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε φόρο κατά μέσο όρο 800-1.000 ευρώ, φέτος θα κληθεί να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο των 3.800 ευρώ. Αγρότισσα με μηνιαία σύνταξη περί τα 400 ευρώ, που μέχρι τώρα δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο, τώρα λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης θα πληρώσει φόρο τουλάχιστον 640 ευρώ, ενώ το ποσόν θα αυξηθεί κι άλλο αν έχει στο χωριό της πατρικό σπίτι. Έγγαμος μισθωτός, που μέχρι τώρα πλήρωνε φόρο λιγότερα από 2.000 ευρώ, φέτος θα κληθεί να πληρώσει ποσό ίσο με τρεις μηνιαίους μισθούς.
Στο μεταξύ, η μετάθεση των προθεσμιών κατάθεσης των φετινών φορολογικών δηλώσεων είχε άμεση συνέπεια να καθυστερήσει η εκκαθάρισή τους και ως εκ τούτου η είσπραξη των φόρων. Κάτι που ήρθε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των δημοσίων εσόδων, αφού λόγω και της πολιτικής ρευστότητας επιχειρήσεις και πολίτες δεν προσέρχονται στις εφορίες για να αποδώσουν τους οφειλόμενους φόρους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα επακολουθα του ΠΑΣΟΚ του Τζαβαρη τα ιδια θα παθουμε και στη Σαλαμινα ΠΑΣΟΚ - Τζαβαρης βιοι παραλληλοι

Ανώνυμος είπε...

Στη κομματικη συγκεντρωση του Πασοκ την κυριακη στο κεντρο νεοτητας στο βουρκαρι μαζι με τον Τζαβαρη ποιοι ητανε παροντες από το δημο Καπετανακης Παπαθεοχαρης Μπερης Σταμπουλης Δερτουζος και ολοι θερμοι υποστηρικτες του κ΄ Λοβερδου μπραβο τους και το ζευγος Καραγιαννη αλλα αυτοι ειναι ΠΑΣΟΚΟΙ οι αλλοι που πηγενανε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 6 Ιουνίου 2012 12:41 π.μ. πιστεύω πως τους αδικείς. Ας τους πάρουμε έναν, έναν αλλά κι όλους μαζί αν το θες.
Τι θα πει δεξιοί; Καπετανάκης Παπαθεοχάρης Σταμπουλής (άσε απ’ έξω τον Δερτούζο ποιο βαθύ ΠΑΣΟΚΟ δεν είχε η Κούλουρη ποτέ, άσχετα που για την κονόμα πούλαγε τους πάντες, καταλαβαινόμαστε; Η θες να στο αναπτύξω; Ρώτα τον Μακρή έχει πολλά να σου πεί, ρώτα και τον Ευθυμίου αυτός να δεις το τι έχει να σου πεί)
• Αλήθεια τον Κουτσιλαίο γιατί τον αφήνεις απ’ έξω; Έτυχε και δεν πήγε απλά έτυχε, είναι κι αυτός απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τ’ αφεντικό του, τουτέστιν; Τσάμπα μάγκας για τα καφενεία είναι μόνο είναι το μπλαμπλά του. Εδώ βρήκε τραπέζι στρωμένο κι έκατσε.
• Καπετανάκης, παζάρευε την είσοδό του στον συνδυασμό Σοφρά του τα πήρε τότε για τις εκδηλώσεις του χοντρά και μετά πήγε στον συνδυασμό του Τσαβαρή. Αν λοιπόν η παραποντιά και η πουστιά είναι πολιτική άποψη και θέση; Τότε φίλε μου να τον χαιρόσαστε, ένας ξευτίλας γυρολόγος της πολιτικής είναι και τυχάρπαστος, το αφεντικό τον έκανε από σουβλατζή / υπεύθυνο αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων, όσο και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κι όλα αυτά για να τον ξευτιλίσει. Αυτός δεν ξέρει πούθε κλάνει το μπαρμπούνι, του λες να κλείσει το κομπιούτερ και τραβάει την πρίζα απ’ το ρεύμα, το ηλεκτρονική διακυβέρνηση τον μάρανε τρομάρα του.
• Παπαθεοχάρης, που τον είδες δεξιό; Παρουσιάστηκε έστω και σε μια εκδήλωση κάποιας τοπικής τόσα χρόνια; Έκανε κανένα αγώνα για την ευρύτερη δεξιά και τον αδικώ; ΠΟΥΘΕΝΑ, ε κι εγώ απ’ το σπίτι μου είμαι ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
• Σταμπουλής, δε λέω το καλύτερο παιδί, που ήταν χθες; Πουθενά! Δεν ίδρωσε στο κόμμα δεν εκτέθηκε ποτέ έκατσε στην ασφάλεια της πίσω γραμμής και τώρα που βρήκε τρόπο να εξυπηρετήσει τα επαγγελματικά του συμφέροντα το κάνει, μπράβο τι να κάνουμε επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος τι τον μπλέκεις με κόμματα και παπλώματα; Εσένα αν στα δίνανε θα λεγες όχι δεν θέλω;
Μην τους αδικείς λοιπόν, απλά ΔΕΝ είναι δεξιοί. Όλοι αυτοί, στήριξαν εν πλήρη συνειδήση τον ακραιφνή ΠΑΣΟΚΟ Τσαβαρή, δεν τους γέλασε ο άνθρωπος… την δουλειά τους έκαναν και μάλιστα πολύ, πολύ πονηρά.
Σε σένα βέβαια μένει να τους θυμηθείς τον Ιούνιο του 2014