30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος μίλησε για παρελθόν η οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ; Αριθμοί σοκ για την Σαλαμίνα τα τελευταία 2,5 έτη.

αναδημοσίευση από το salamina24
Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τις παρακρατήσεις στους πόρους των δήμων. Θα εξοφλήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. 
Ποσό που ξεπερνά τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, από 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 31 Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών για την Σαλαμίνα.
Στο ποσό αυτό όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην ΚΥΑ δεν προσθέσαμε τις οφειλές τους δήμου για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, χρονικό διάστημα που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή. Έτσι κάνοντας μία απλή αναγωγή θα διαπιστώσετε ότι από τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ, συνολικές οφειλές του δήμου μας προς την ΕΥΔΑΠ, οι περισσότερες από τις μισές δημιουργήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Μία διαφορετική ανάγνωση των αριθμών αυτών μαρτυρά ότι ο δήμος μας τα τελευταία έτη, για λόγους που πρέπει να μας εξηγήσουν οι διαχειριστές του, δημιουργούσε τεράστια χρέη απέναντι στην ΕΥΔΑΠ, παρόλο που πολλοί δημότες προσέρχονταν στα ταμεία του δήμου και πλήρωναν τους λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών η ρύθμιση θα αφορά στις υποχρεώσεις των ΟΤΑ οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Τα ποσά που καταβάλλονται για την εξόφληση των σχετικών υποχρεώσεων παρακρατούνται από κάθε ΟΤΑ που τις δημιούργησε, από τους προβλεπόμενους στα άρθρα 259 και 260 του ν.3852/2010 αποδιδόμενους σε αυτούς πόρους των ετών 2015 έως και 2020. Η παρακράτηση θα είναι ισόποση ανά έτος και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των προαναφερθέντων πόρων με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στην οποία θα αναφέρεται διακριτά για κάθε ΟΤΑ το παρακρατηθέν ποσό. Στην απόφαση δίδονται αναλυτικά οδηγίες προς τους δήμους και της περιφέρειες για τον τρόπο που θα γίνουν οι απαραίτητες εγγραφές και αναμορφώσεις στους προϋπολογισμούς τους.
Όπως αντιλαμβάνεστε δυσοίωνο το μέλλον του δήμου μας, ο οποίος γίνεται πλέον ευάλωτος από την στιγμή που η οικονομική του επιβίωση θα εξαρτάται από το κράτος. Συγκεκριμένα από αυτό το κράτος που μετέφερε εκτός νησιού τόσες υπηρεσίες και δεν ενδιαφέρθηκε για όλους εμάς που μένουμε στο νησί. Αυτά έχει η πολιτική των δανεικών και των φεσιών και να είστε σίγουροι καμία οφειλή δεν αποτελεί παρελθόν. Αντιθέτως έχει πολύ μέλλον σύμφωνα με την ΚΥΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: