29 Μαρτίου 2016

Καταγγελία Κοινοτικού Συμβούλου Αιαντείου, Μπάμπη Γαβριήλ, ”…ζητώ δημόσια συγγνώμη, από όλους τους φίλους δημότες που δεν ψήφισαν λόγω ”εσκεμμένης παραπληροφόρησης”…”

Από: Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
Χαράλαμπο Γαβριήλ
Αιάντειο 24 Μαρτίου 2016
Προς: Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
Κοινοποίηση: Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου Σαλαμίνας

Θέμα: Δημοψήφισμα για την ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
ως σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου και για ένα περίπου μήνα ενημέρωνα τους κατοίκους της περιοχής μου, ότι συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου, στο άτυπο δημοψήφισμα της ζεύξης Περάματος - Παλουκίων, θα έχουνΜΟΝΟοι δημότες σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.
Η κυρία Δήμαρχος στην ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιαντείου στις 07-3-2016 παρουσία κατοίκων της περιοχής επανέλαβε με σαφήνεια ότι συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στο άτυπο δημοψήφισμα θα έχουνΜΟΝΟοι δημότες.

Σε σχετική πρόταση μου να συμμετέχουν και ετεροδημότες στην διαδικασία της ψηφοφορίας {δηλαδή και κάτοικοι που έχουν σπίτια και μένουν μόνιμα},η κυρία Δήμαρχος ήταν αρνητική επικαλούμενη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προηγηθεί χρονικά.
Την Κυριακή 20-3-2016 και περί ώρα 09:45 όταν πήγα στην Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, με έκπληξη διαπίστωσα απουσία δικηγόρου που υποτίθεται θα εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου, απουσία δημοτικών καταλόγων, και ξεχωριστή κάλπη για να ψηφίζουν ετεροδημότες, οι οποίοι μέχρι την προηγούμενη ημέρα από τον έντυπο τοπικό τύπο, τις ενημερωτικές αφίσες, τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και από την ενημέρωση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, γνώριζαν ότι δεν θα συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και διαπληκτισμούς των πολιτών με τους Κοινοτικούς Συμβούλους σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ότι το στήσιμο της κάλπης των ετεροδημοτών την τελευταία στιγμή , ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του Δήμου, προκειμένου να μην προσέλθουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες υπέρ τουΝΑΙστη ζεύξη.
Επειδή κανένας από τους Κοινοτικούς Συμβούλους δεν γνώριζε για αυτή την αλλαγή επικοινωνήσαμε με αρμοδίους του Δήμου και περί ώρα 12:00 προσήλθαν στην Κοινότητα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Λένης και Νικόλαος Αγαπίου και μας έκαναν γνωστό ότι τα ψηφοδέλτια της κάλπης των ετεροδημοτών θα καταμετρηθούν ξεχωριστά αλλά δεν θα τα προσμετρήσουν στο τελικό αποτέλεσμα, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κυρία Δήμαρχος λίγο αργότερα. βαπτίζοντας μάλιστα και το άτυπο δημοψήφισμα σεGALLOP.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπρέπεια του, προέβη σε έκτακτο Κοινοτικό Συμβούλιο και αποφάσισεΟΜΟΦΩΝΑνα απέχει από την ψηφοφορία του δημοψηφίσματος διαφωνώντας με τον τρόπο που διεξάγεται, χωρίς νομική κάλυψη, ανεξέλεγκτη ψηφοφορία χωρίς δημοτικούς καταλόγους και στήσιμο ξεχωριστής κάλπης για να ψηφίσουν ετεροδημότες χωρίς να έχουν ενημερωθεί.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,
το θέμα του δημοψηφίσματος έχει κυριολεκτικά αναστατώσει την προσωπική ζωή αλλά και της οικογένειας μου. Καθημερινά δέχομαι δεκάδες τηλεφωνήματα σε κινητό και σταθερό αλλά και επισκέψεις στην οικία μου από ετεροδημότες της περιοχής, ζητώντας μου δικαίως εξηγήσεις για την «εσφαλμένη ενημέρωση» που τους παρείχα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε σαν συνέπεια και την συμμετοχή μικρού αριθμού ετεροδημοτών στην ψηφοφορία .{στη κοινότηταΑιαντείου ψήφισαν μόνο 24 άτομα}.
Προσωπικά, για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, θα ήθελα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη από όλους τους φίλους δημότες και κυρίως από τους ετεροδημότες που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν λόγω «εσκεμμένης παραπληροφόρησης», για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά αποκλειστικά και μόνο η κυρία Δήμαρχος με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής μου, ότι οι διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες που ανακοίνωσε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, ήταν αναμενόμενες και οφείλονται στην διάτρητη διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, γεγονός που είχε προβλέψει και καταγγείλει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιαντείου με την έναρξη της ψηφοφορίας.
Κυρία πρόεδρε, παρακαλώ πολύ η παρούσα επιστολή μου να διαβαστεί στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά τιμής 
Χαράλαμπος Γαβριήλ 

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: