22 Σεπτεμβρίου 2016

Λαθεμένες επιλογές και έωλες υποσχέσεις οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση του γηπέδου «ΑΙΑΣ»

Αγαπητοί Συμπολίτες,
με αφορμή τη πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, για την έναρξη των εργασιών συντήρησης στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ», αλλά και την απαράδεκτη εικόνα, που σήμερα παρουσιάζει το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Α) το έτος 2013 και μετά από μια σειρά επαφών μου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, πετύχαμε και εξασφαλίσαμε επιχορήγηση (ΣΑ ΕΠ 085/19-12-2013) ΕΔΩ, τόσο για τη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ», όσο και τη συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»).
Β) στις 7-2-2014 και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ. Απόφασης 21/2014), ΕΔΩ αποδεχθήκαμε την ανωτέρω επιχορήγηση και εγκρίναμε την κατανομή της με 227.550 ευρώ για το Κλειστό Γυμναστήριο και 120.000 ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας.
Με αυτή την ενέργεια μας και σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου, είχαμε πετύχει, σε πρώτη φάση, να διαθέσουμε και να κατανείμουμε ανάλογα την ανωτέρω επιχορήγηση, ώστε να βελτιώσουμε τις ΑΜΕΣΕΣ ανάγκες των αναφερομένων αθλητικών χώρων, προκειμένου να καταστούν λειτουργικότεροι, εν όψει μάλιστα της έναρξης των πρωταθλημάτων και όχι μόνο.
Στη συνέχεια, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος και η νέα Δημοτική Αρχή μετά από μια σειρά άστοχων παρεμβάσεων, καθυστερήσεων, λαθεμένων πρωτοβουλιών και έωλων υποσχέσεων, με κορυφαία την «εγκληματική» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ. απόφασης 55/2015) ΕΔΩ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οικ. έτους 2014, με συνέπεια την απ ένταξη στην ουσία του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αμπελακίων», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, για λόγους που στερούνται σοβαρότητας, αφού και στη χειρότερη περίπτωση που δεν θα διεξάγονταν, σύμφωνα με την άποψη τους, αγώνες (χωρίς να συμφωνούμε εμείς με αυτή την άποψη) θα είχαμε μια σύγχρονη, τεράστια κλειστή «σάλα» για προπονήσεις όλων των αθλημάτων.
Δυστυχώς το «κακό» δεν σταμάτησε εδώ !!! Φτάσαμε στις 8-12-2015, όπου ο Υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής (αριθ. πρωτ. 215519/9-11-2015) και με σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σαλαμίνας και του ΑΚΟΙΠΟΠ, με την με αριθ. πρωτ. 126636/8-12-2015 ΕΔΩ απόφαση του ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ  την ΣΑ ΕΠ 085/19-12-2013, όπου σύμφωνα με την οποία:
__ ο προϋπολογισμός για το Κλειστό Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ» από 235.000 ευρώ (ποσό Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και ΑΚΟΙΠΟΠ) αυξάνεται στις 347.550 ευρώ !!! και
__  ο προϋπολογισμός για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ») από 138.000 ευρώ (ποσό Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και ΑΚΟΙΠΟΠ) μειώνεται στις 20.000 ευρώ !!!
Η Δήμαρχος και το Προεδρείο του ΑΚΟΙΠΟΠ το μόνο που έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα είναι η παντελής έλλειψη διεκδικητικής ικανότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι, από την ανάληψη των καθηκόντων τους, δεν έχουν «βάλει» ούτε ένα ευρώ στον χώρο του Αθλητισμού, για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, από νέες επιχορηγήσεις.
Προτίμησαν, για τους δικούς τους λόγους, την εύκολη λύση. Την ανακατανομή της έτοιμης και άμεσα διαθέσιμης χρηματοδότησης, που διεκδικήσαμε και πετύχαμε επί των ημερών μας. Επέλεξαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό – κόστος συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ») κατά 100.000 ευρώ και πλέον, αντί να ενδιαφερθούν και να «τρέξουν» για νέα και επί πλέον χρηματοδότηση για την συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ».
Ποιος σοβαρός και νοήμων άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι με 20.000 ευρώ, είναι δυνατό να συντηρηθεί το μεγαλύτερο Στάδιο του Νησιού, το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), ώστε να καταστεί κατάλληλο για προπονήσεις και διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων; Αυτή η ευτελής επιχορήγηση, μάλλον με ειρωνεία μοιάζει, παρά με καλοπροαίρετη πρόθεση για την συντήρηση του.
Μετά από όλα αυτά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, τόσο το Προεδρείο του ΑΚΟΙΠΟΠ, όσο και η Δήμαρχος, θα δώσουν, έστω  και τώρα,  τις απαραίτητες εξηγήσεις για αυτές τις επιλογές τους και φυσικά θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Υποχρεούνται να βρουν ΑΜΕΣΑ λύσεις,  τόσο για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), ο αγωνιστικός χώρος του οποίου είναι παντελώς ακατάλληλος για χρήση, όσο  και για την αναβάθμιση των υπόλοιπων Αθλητικών χώρων, με προτεραιότητα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελακίων.
Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: