22 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΕΞΏΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΌΜΕΝΗ ΑΣΈΛΓΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΚΡΌΠΟΛΗ" ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ

Η Κυνόσουρα της Σαλαμίνας είναι ο χώρος όπου υπάρχει ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων και είχε στηθεί το τρόπαιο της νίκης των Ελλήνων εναντίον των Περσών. Λόγω της σπουδαιότητας της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, ως γεγονός που έσωσε το δυτικό πολιτισμό από τους βαρβάρους, ο χώρος προστατεύεται με την πιο αυστηρή αρχαιολογική νομοθεσία, αντίστοιχη με αυτή που προστατεύει την Ακρόπολη.
Είναι χαρακτηρισμένη ζώνη απόλυτης προστασίας όπου ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση και οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες και μεγάλης κλίμακας ρυπογόνες δραστηριότητες οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανίσουν κάθε μορφή ιστορικής μνήμης.
Μόνο θλίψη προξενεί η σημερινή κατάσταση.

- Επειδή οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και ιδίως του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τεράστιες
- Επειδή έχουμε αποστείλει δεκάδες επιστολές σε αρμόδιους φορείς, χωρίς να λάβουμε απάντηση και χωρίς να υπάρξει καμία ενέργεια εκ μέρους των
- Επειδή η υποβάθμιση και απαξίωση των Αρχαιολογικών Χώρων έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, εξουσιοδοτήσαμε το Νομικό μας Σύμβουλο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον θερμά ευχαριστούμε, όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασωθούν οι αρχαιολογικοί χώροι.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το κάτωθι εξώδικο προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

(βλέπε το εξώδικο ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: