19 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: "Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο δίκαιος κριτής όλων μας"


Αγαπητοί συνδημότες
Η προσπάθεια των Αυτοδιοκητικών Παραγόντων για την εύρεση θεσμικών παρεμβάσεων, ούτως ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά την όλο και περισσότερη διαφάνεια κατά την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, πρέπει  να είναι διαρκής και να προκύπτει από την εμπειρία της καθημερινής εφαρμογής.
Είναι γνωστό ότι με το Πρόγραμμα Δι@ύγεια η πολιτεία θέσπισε κανόνες διαφάνειας με την υποχρεωτική δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων, των Ανεξάρτητων Αρχών, και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό αποτέλεσε σταθμό στην ενημέρωση του πολίτη και στον έλεγχο της Διοίκησης.
Δυστυχώς όμως το Πρόγραμμα Δι@ύγεια, δεν καλύπτει όλες τις πτυχές της οικονομικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να μένουν σκοτεινά σημεία και επειδή ο "διάβολος" κρύβεται στις λεπτομέρειες, είναι ανάγκη να θεσπίσουμε επιπλέον μέτρα διαφάνειας και ελέγχου της Διοίκησης.

Για το σκοπό αυτό, και επειδή κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη είναι ιερό, δεσμεύομαι, εφόσον με εμπιστευθούν οι συνδημότες μου, να φέρω με απόλυτη προτεραιότητα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συσταθεί μετά τις επόμενες εκλογές τα εξής:
1. Την υποχρεωτική δημοσίευση στο σάιτ του Δήμου, όλων των ενταλμάτων πληρωμής με αύξοντα αριθμό και χρονολογική σειρά, για ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΠΟΣΑ.
2. Την υποχρεωτική εβδομαδιαία δημοσίευση στο σάιτ του Δήμου  του συνολικού ποσού είσπραξης  από όλες ανεξαιρέτως τις πηγές.
3. Την υποχρεωτική δημοσίευση στο σάιτ του Δήμου ΟΛΩΝ των ποσών που αφορούν την οικονομική διαχείριση της Πάγιας Προκαταβολής του  Δήμου και των Δημοτικών Κοινοτήτων.
4. Την υποχρεωτική ανάρτηση στο σάιτ του Δήμου, ΟΛΩΝ των μαγνητοσκοπημένων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών. Έτσι θα μπορεί κάθε πολίτης να ξέρει ποιος Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζει τι, ενώ κάθε Σύμβουλος θα είναι υποχρεωμένος να δίνει μέσω αυτής της διαδικασίας ενημέρωσης έμμεσα λόγο στους δημότες που τον εξέλεξαν.
Τέλος επειδή πιστεύω ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο δίκαιος κριτής όλων μας, καλώ  τους ανθυποψηφίους μου δημάρχους, να στηρίξουν την πρότασή μου αυτή και να δεσμευτούμε όλοι μαζί, ότι θα την ψηφίσουμε δίκην εσωτερικού κανονισμού, στις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της επόμενης Δημοτικής Περιόδου.
Για την σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν έχω αυταπάτες, διότι ακόμα περιμένω να απαντήσει με την υπογραφή της, στην εισαγγελική παραγγελία που της έχω καταθέσει για τον αριθμό και το ύψος των απευθείας αναθέσεων που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της θητείας της.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: