13 Απριλίου 2012

Παρέμβαση ΔΝΤ: Θέλουν πάλι κυβέρνηση συνεργασίας


Να γιατί τον θέλουν τον υποτακτικό πρωθυπουργό
μια φωτό 1000 λέξεις
Νέες αναφορές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ενώ αναγνώρισε τις γενικότερες θυσίες του ελληνικού λαού.
"Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση.
Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του.

Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα".
Με τα λόγια αυτά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, ουσιαστικά προχώρησε σε μια νέα παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ενόψει των κρίσιμων επερχόμενων εκλογών της 6ης Μαΐου.
Στην ομιλία της στο Brookings Institute η "Σιδηρά Κυρία" του ΔΝΤ δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για την Ελλάδα, αλλά και για τις προβληματικές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και παραδέχθηκε πως τα προβλήματα της ευρωοικονομίας απέχουν από την όποια λύση τους. Μάλιστα τόνισε πως ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης.
Προς τούτο και ζήτησε για πολλοστή φορά αύξηση των πόρων του ΔΝΤ ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.
"Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε το τεράστιο ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει η κρίση και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
Επανερχόμενη δε στην περίπτωση της Ελλάδας δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα εκλάβει ως θετικό δείγμα κάθε πρόοδο στον τομέα της συλλογής φόρων και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.
ΝΔ: Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του
Η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ πάντως ήλθε δια στόματος του ο εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη. Ο οποίος σχολίασε ότι:
"Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου» και τόνισε ότι η χώρα «πρέπει να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της», επαναλαμβάνοντας πως η «ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής και αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τα καταφέρει".


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετά την επιτυχή αποτροπή θαλαμηγού σκάφους με Πασχαλινούς επισκέπτες να δέσει στο λιμάνι της Κούλουρης από τις τοπικές αρχές για το Πασχαλινό τριήμερο, αφού επιχείρησε σοβαρή παράβαση των διεθνών αποφάσεων περί την χρήση του λιμανιού, ένα νέο σοβαρό περιστατικό αναστάτωσε τα λιμενικά δρώμενα. Συνελήφθη κωλοβούτα να κουτσιλεύει χωρίς την σχετική άδεια των αρχών επί του καταστρώματος των πλωτών προβλητών. Επίσης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ο γλάρος εκπρόσωπος των γλάρων που είχαν αναλάβει με απ’ ευθείας ανάθεση από το λιμενικό ταμείο έναντι ποσού 14575€ την κουτσίλευση του καταστρώματος για ένα χρόνο, προκειμένου εξασφαλισθεί αρίστης ποιότητας κουτσίλευμα για την ευδοκιμία μπαρμπουνοφόρων, σαρδελοφόρων, τσιπουροφόρων, κουτσιλεροφόρων και άλλων καρποφόρων δένδρων, για μη τήρηση των όρων της σύμβασης. Οι καρποί των δένδρων αυτών θα διατίθετο δωρεάν στους ψηφοφόρους που επικροτούν την ιδέα. Αποκαλύφθηκε έτσι το καλά κρυμμένο μυστικό της απαγόρευσης πρόσδεσης σκαφών στις πλωτές για ένα χρόνο.