24 Μαΐου 2012

Και οι κρίνοντες κρίνονται κ δήμαρχε, άσε τα περσινά ξινά σταφύλια, ψηφίσαμε

Και οι κρίνοντες κρίνονται κ δήμαρχε, άσε τα περσινά ξινά σταφύλια, ψηφίσαμε, τώρα η σειρά σου. Δώσε απαντήσεις κι άσε την μπάλα στο γήπεδο και μην την πετάς στην κερκίδα, οι χαχόλοι ξύπνησαν και αναμένουν απαντήσεις

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ
Ο κ. Σοφράς, στα πλαίσια της εξαγγελίας του για «σκληρή» αντιπολίτευση «ξαναχτύπησε»! Βέβαια, πιστός στη διαχρονική του τακτική, ως συνήθως πετυχαίνει ακόμα ένα αυτογκόλ!
Αυτή τη φορά ο στόχος του είναι τα «Σαλαμίνια  2011», ένας θεσμός κύρους που η χρησιμότητά τους για τον τόπο είναι γνωστή.
Μας κατηγορεί για αδιαφάνεια. Μας κατηγορεί ότι παρουσιάσαμε με καθυστέρηση 7 μηνών οικονομικό απολογισμό «της ντροπής»
τη στιγμή που ο ίδιος πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει τι σημαίνει η λέξη «οικονομικός απολογισμός», αφού δεν είχε καταθέσει ποτέ επί Δημαρχίας του ούτε έναν οικονομικό απολογισμό του Δήμου για τα έτη που ο ίδιος είχε την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση.
Ούτε έναν οικονομικό απολογισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, αν και ξοδεύονταν αδικαιολόγητα επί σειρά ετών τεράστια ποσά για μικρότερες εκδηλώσεις (πχ 30.000 ευρώ για τα «Αιάντεια»,  30.000 ευρώ για φεστιβάλ χορωδιών ΚΑΠΗ , 192.000 ευρώ για Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2009 κ.λπ.).
Δεν είχε καταθέσει ποτέ για έλεγχο στο Δημ. Συμβ. οικονομικούς ισολογισμούς για τον Δήμο που αφορούν τα έτη 2008-2009-2010!
Έρχεται λοιπόν ο κ. Σοφράς να μας μιλήσει για «αδιαφάνεια» όταν  επί δημαρχίας του ενημέρωναν το βιβλίο εσόδων και εξόδων  της τότε ΔΗΚΕΣΑ με μολύβι(!) και στο τέλος της περιόδου περνούσαν από πάνω το στυλό (!), αφού ενδεχομένως έκοβαν και έραβαν τα ποσά κατά τις εκάστοτε περιστάσεις... ή όταν κατ’ εντολή του ( σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΣΑ), το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης κατέβαλε οικονομικές αποζημιώσεις σε «εργαζόμενους» δίχως σύμβαση με την επιχείρηση….
Αυτές οι πράξεις είναι ποινικά κολάσιμες κ. Σοφρά και σας προκαλώ αν είστε έντιμος άνθρωπος να τις διαβιβάσετε ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ στον εισαγγελέα.
Τέλος, όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό των «Σαλαμινίων 2011» ύψους 45.000 ευρώ, σας επισημαίνουμε και πάλι ότι ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος να καταθέσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν την διακίνηση των χρημάτων που έγιναν μέσα από το ταμείο του Δήμου, όπως και έγινε με τον οικονομικό απολογισμό των « Σαλαμινίων 2011».
Για άλλη μια φορά σας τονίζουμε ότι τα χρήματα των χορηγών οι οποίοι από μόνοι τους αναλάμβαναν οικονομικές υποχρεώσεις διάφορων εκδηλώσεων, δεν αφορούν την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
Κλείνοντας, ένα είναι βέβαιο ότι με αυτή την πρακτική σας ενδεχομένως να πιστεύετε ότι θα αποτρέψετε χορηγίες για τα «Σαλαμίνια 2012», με παράλληλη ματαίωση ή  υποβάθμιση των εκδηλώσεων.
Την απάντηση όμως και σε αυτόν τον «πόθο σας»  κ. Σοφρά θα σας την δώσουν πολύ σύντομα  οι χορηγοί των « Σαλαμινίων 2012».
Γιάννης Τσαβαρής
Δήμαρχος Σαλαμίνας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε μην ασχολείσαι με πολιτικά πτώματα.
Ο Πίπης κάνει σκληρή αντιπολίτευση... τρομάρα του.... και ασχολείται με τους οικονομικούς απολογισμούς των άλλων.
Με τους δικούς του όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ!
Κάνουν τζιζζζζζζζζζ!!!!
Η Νάνο εξαφανίστηκε....
Και η Μάρθα Βούρτση ζητάει από τώρα τάφο για να αναπαυθεί ψυχή τε και σώματι! και τον θέλει και δωρεάν!
Θου Κύριε, φυλακή τω στόματι μου!
Προς το παρόν δώσε δωρεάν χαρτομάντηλα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μαστρομεγαλομιντιάρχη , διαχειριστή όλων των λαμογιομπλοκς:
SALAMIS-NEWS, Τύπος Σαλαμίνας, Koulouri-Press, SALAMIS NEMESSIS, SALAMINIA PRESS, ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ σε τρώει ο μπίθας σου πάλι, να τα ακούσεις όπως παλιά;
Εκτός και αν σου αρέσει το ξεφωνητό.
Βάζεις που βάζεις ότι βλακεία σου στείλει ο Τραυλός, ο Σοφράς κ.λ.π. και καλά κάνεις. Γι αυτό άλλωστε πληρώνεσαι και όταν τα αφεντικά πληρώνουν ο πληρωμένος κονδυλοφόρος πράττει σύμφωνα με τις προσταγές τους.
Τα σχόλια και τη κριτική στις αναρτήσεις της κάθε είδους βλακείας που θα σου δώσουν τι τα θέλεις;
Νομίζεις ότι αντιπολιτεύεσαι τον Τσαβαρή; Κούνια που σε κούναγε δύσμοιρε πληρωμένε κονδυλοφόρε!
Τη καλύτερη διαφήμιση του κάνεις, γιατί ξέρουμε και ποιος είσαι και γιατί σε σούταρε κακομοίρηηηηη!!!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι επιεικώς βλάξ, αν και Άναξ,
ο πληρωμένος κοντυλοφόρος είναι δίπλα σου,
είναι ο άνθρωπός σου,
είναι αυτός που εσύ τον ξεφώνιζες στο δημοτικό συμβούλιο πουλημένο κοντυλοφόρο
και τον έπιανες απ’ το λαιμό για να τον πνίξεις,
απ’ τα δικά σου δολοφονικά χέρια τον πήραν λίγο πριν τον πνίξεις
Μην ψάχνεις λοιπόν για φαντάσματα στο διαδίκτυο δίπλα σου τα ‘χεις

Ανώνυμος είπε...

Μας είναι γνωστή η εδώ και καιρό “κόντρα” μεταξύ των δύο ανδρών -μια κόντρα που είναι έκδηλη σε όλες τις αναφορές του ενός για τον άλλο. Ωστόσο, επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι σε αυτή την απάντηση, το μόνο που περιλαμβάνεται είναι μια σκληρή κριτική του κ.Τσαβαρή προς τον κ.Σοφρά για τα πεπραγμένα επί δημαρχίας του -και τίποτε άλλο, απολύτως.

Η αναφορά σε εισαγγελείς, η οποία γίνεται κατά κόρον, είναι πραγματικά δίκοπο μαχαίρι για όποιον την κάνει. Και αυτό, διότι θα πρέπει να έχει πάντα υπ΄όψη του ότι για να χρησιμοποιήσει νομικά μέσα, και δη σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει πρώτος αυτός να είναι “νομικώς εντάξει” (για παράδειγμα να μην χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, ή να μην παρουσιάζει ψευδή γεγονότα ως αληθινά αλλά και να έλκει την όποια καταγγελία του σε αποδεδειγμένα στοιχεία και όχι σε εκτιμήσεις, απόψεις κλπ.). Αυτά τα αναφέρουμε ως καυτηρίαση της ευκολίας με την οποία αναφέρεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη ως απειλή, από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως. Σε ότι αφορά το θέμα των βιβλίων αλλά και των όσων έχουν γίνει με όλες τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των “Σαλαμινείων”, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και η νομική τους διάσταση…

Ερχόμενοι όμως στο θέμα των “Σαλαμινείων 2011″, βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει καμμία απάντηση στις αιτιάσεις για τον απολογισμό-παρωδία. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απέτυχε να δώσει έναν καθαρό, πλήρως συγκροτημένο απολογισμό, όπως είχε δεσμευτεί καταγράφεται αναντίρρητα στα αρνητικά της -όπως και οι παραλείψεις χορηγών για τους οποίους δεν έγινε καμμία απολύτως συζήτηση (καίτοι δεν είχαν “φορολογικό θέμα” όπως επικαλέστηκε η δημοτική αρχή). Ότι και να λένε (υπ’όψιν ότι τα προσωπικά θέματα μεταξύ κ.Τσαβαρή και κ.Σοφρά ουδόλως απασχολούν τον λαό της Σαλαμίνας, αντίθετα με την διαχείριση των κοινών και των εκδηλώσεων που τον απασχολούν ιδιαίτερα ως τελικό εκόντα-άκοντα οφειλέτη), είναι υποχρέωση όλων των διοικούντων η χρηστή και διαφανής διαχείριση. Και, θυμίζουμε, ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

Ανώνυμος είπε...

Μαστροκόλια το ποιηματάκι και το μαθηματάκι περί διαφάνειας και χρηστής διαχείρησης πρώτα στον ρητορεύοντα εαυτό σου και μετά στα αφεντικά σου.
Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό των Σαλαμινείων 2011, εκβιάζετε κάτω από το τραπέζι επιδιώκοντας τον συμψηφισμό των οικονομικών ατασθαλειών και όχι μόνο των δύο προηγούμενων, των αφεντικών σου δηλαδή.
Ο Τσαβαρής προς τιμή του έκανε οικονομικό απολογισμό ΜΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!
Οι δύο πρώην, τα αφεντικά σου δηλαδή έκαναν ποτέ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ;
Ρώτα πρώτα ΑΥΤΟΥΣ να σου πουν το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ και μόνο τότε θα έχεις ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ και να ΡΗΤΟΡΕΥΕΙΣ.
Συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:
-Οικονομικός απολογισμός Σαλαμινίων 2011.
-Οικονομικά στοιχεία των δύο προηγούμενων Δήμων
-Οικονομικά στοιχεία της ΔΗΚΕΣΑ από διοίκηση Ρούλας Νάνου
-Οικονομικά στοχεία Αναπτυξιακού Συνδέσμου
-Οικονομικά στοιχεία Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου
-Δωρεές πρώην Δημάρχων
-Δωρεές ΟΛΠ στον πρώην Δήμο Αμπελακίων.
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι, παρ' όλα όσα γράφεις, είσαι καλοπροαίρετος και θέλεις και εσύ όπως όλοι μας να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη, όχι μόνο να συμφωνήσεις αλλά και να συμβάλεις στη πρόταση μου: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

12.09
Συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Μου κάνει εντύπωση όμως ότι ενώ αναφέρεις όλους τους φορείς του Δήμου χωρίς να κατονομάζεις εκείνους που άσκησαν διοίκηση, στη ΔΗΚΕΣΑ βάζεις το όνομα της Νάννου.
Μήπως με αυτό θέλεις να αμφισβητήσεις εκείνο που όλος ο κόσμος πιστεύει για τη Νάννου;
Σου λέω λοιπόν ότι πρώτα - πρώτα η Νάννου δεν έκανε ποτέ διοίκηση στη ΔΗΚΕΣΑ. Εκεί που έκανε διοίκηση ήτανε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο.
Επειδή τότε ήμουνα σύμβουλος του Αναπτυξιακού όπως ήταν και ο σημερινός δήμαρχος, σε πληροφορώ ότι τέτοια διοίκηση και τέτοια διαχείριση με απολογισμό και του τελευταίου Ευρώ, δεν έχει ούτε προηγούμενο ούτε επόμενο.
Γιαυτό και οι αποφάσεις που πήραμε στα 4 αυτά χρόνια της διοίκησης Νάννου ήταν όλες μα όλες ομόφωνες και ποτέ κανείς από τους 16 συμβούλους δεν εξέφρασε ποτέ έστω και ένα υπαινιγμό για οτιδήποτε.
Γιαυτό και εξελέγη και την επόμενη διετία Πρόεδρος, κι αν δεν υπήρχε τότε η κόντρα με τον Αγαπίου, η επανεκλογή της θα ήταν κι αυτή ομόφωνη όπως ήταν και στην πρώτη διετία. Για να μη σου πω ότι έβαζε και από την τσέπη της για διάφορα πράγματα.
Αν αμφιβάλεις, ρώτα και τον φίλο σου τον Τσαβαρή.
Πριν 2-3 μήνες φέρανε στο ΔΣ για συζήτηση τον απολογισμό του τελευταίου Αναπτυξιακού επί Προεδρίας Μίνα Μπούτση, και θυμάμαι κάποιος σχολιαστής, δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος, προανείγγειλε ότι εκεί θα βγούνε στη φόρα και τα άπλυτα της Νάννου που μας κάνει την άμεμπτη. Και σε ερωτώ, στο συμβούλιο που έγινε και η Νάννου άσκησε σκληρή κριτική και δεν το ψήφισε, άκουσες κανέναν να αναφερθεί στην διοίκηση της Νάννου; Τόλμησε κανείς να ψελλίσει έστω και το παραμικρό;
Αυτό, δεν σου λέει κάτι;
Και μη μου πεις ότι αν υπήρχε έστω και κάτι πονηρό, δεν θα το βγάζανε στη φόρα;
Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να τα πω αυτά, λόγω της ξεχωριστής μεταχείρισης που έκανες με το να αναφέρεις το όνομά της. Μακάρι όλοι να διοικούσαν όπως διοίκησε η Νάννου. Θα ήταν όλα διαφορετικά. Στο λέω εγώ που έχω κάνει δημοτικός σύμβουλος και ξέρω πως λειτουργούν και τι συμβαίνει στο δήμο.