11 Οκτωβρίου 2016

Κλίμα τρομοκρατίας στον Δήμο Σαλαμίνας

Θέλω να καταγγείλω δημόσια όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Οκτωβρίου 2016.
Εξερχόμενη από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου συγκεκριμένα, δέχθηκα εντελώς απρόκλητα φραστική επίθεση και προπηλακισμούς από την Κοινοτική Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας κ. Μαλαματένια (Τέτα) Μίχα, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, του συζύγου μου και δημοτών με προφανή αιτία κάποια λεκτική αντιπαράθεση με ένταση που είχα με την Δήμαρχο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Πρόκειται για πράξεις φασιστικές, γιατί στόχος τους είναι να επικρατήσει ο φόβος και να μην υπάρχει αντίλογος, ώστε στο τέλος να κάνουν ότι θέλουν ανεξέλεγκτοι και πέρα από κάθε κριτική.
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες φιλικά προσκείμενοι στην Δήμαρχο Σαλαμίνας έχουν ταχθεί να κάνουν πράξη την διαδικτυακή ρήση του υιού  «και για να τελειώνουμε μια δέσμευση προς όλους. Όποιος τα βάλει με την οικογένεια μου ξανά θα τον καταστρέψω ότι κι αν χρειαστεί να κάνω» (facebook Michael Nannos 1 Ιουλίου 2016);;;

Καλό θα είναι τα στελέχη της Διοίκησης, όπως επίσης φίλοι και οικογένεια, να ρίξουν το βάρος του στη δουλειά και όχι την μετατροπή του Δημαρχείου σε άντρο προπηλακισμών και τρόμου.
Χρήσιμο θα ήταν να δουν πως θα καθαρίσουν το νησί που βρωμάει απ’ άκρη σ’ άκρη, να δρομολογήσουν έργα που είχαν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις τους από παλιά και χάνονται ή κινδυνεύουν να χαθούν και όχι να αντιμετωπίζουν ακόμα και ερωτήσεις, προτάσεις και κριτικές ανεξαρτητοποιημένων από τον Συνδυασμό της Δημάρχου Συμβούλων και Συμβούλων της Αντιπολίτευσης ειρωνικά, επικριτικά, ακόμη και επιθετικά μέσα σε κλίμα εντυπωσιακής αυταρέσκειας και διαδικτυακού WOW !
Δηλώνω βαθύτατα θιγμένη ανθρώπινα και πολιτικά αγανακτισμένη για αυτή την απρόκλητη επίθεση και πολύ προβληματισμένη για τα σκεπτικά και τον ψυχισμό ανθρώπων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου !
Δηλώνω προβληματισμένη, αλλά και αγανακτισμένη για την αντιδημοκρατικότητα και τον ολοκληρωτισμό  που χαρακτηρίζει τέτοιες συμπεριφορές, που οδηγούν σε διχασμό, αλλά και σε υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλώ την Δήμαρχο να αποκαταστήσει το κλίμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στον Δήμο. Να προστατεύσει με την στάση της την θεσμική λειτουργία, την τιμή και υπόληψη των Δημοτικών Συμβούλων, που θίγονται από τέτοιες συμπεριφορές φραστικών επιθέσεων και προπηλακισμών.
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου και καθιστώ την Δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου υπεύθυνη για ότι ενδεχομένως συμβεί σε μένα ή την οικογένεια μου.
Σαλαμίνα 11-10-2016
Αναστασία Μακρή – Τοπούζογλου

Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: