26 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Πραγματοποιήθηκε χτες 24/10 στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο προβλεπόμενος απολογισμός τριετίας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, Προέδρων Οργανισμών και πλήθους πολιτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Χατζηπέρος Παναγιώτης, στον επιγραμματικό απολογισμό του για την Π.Ε. Νήσων σ’ αυτά τα 3 χρόνια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 36 έργα συνολικού προϋπολογισμού 58.500.000€ που έχουν εκτελεστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εκ του συνόλου των 131 που έχουν προγραμματιστεί, με τα υπόλοιπα να πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα.

Συνέχισε δε τονίζοντας ότι τα έργα αυτά στοχεύουν στην αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, του τουριστικού προϊόντος και της αγροτικής παραγωγής. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η βελτίωση του οδικού δικτύου, της ύδρευσης/αποχέτευσης, των λιμενικών και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ορισμένες από τις πιο σημαντικές κατηγορίες των ανωτέρω έργων.
Ο κ. Χατζηπέρος, φυσικά, εξήρε το Τμήμα Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων, που παρά τη σοβαρή υποστελέχωση, έχει εκπονήσει 367 μελέτες και έχει δημοπρατήσει, παρακολουθήσει και παραλάβει πάνω από 500 έργα συγχρηματοδοτούμενα ή χρηματοδοτούμενα από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Υπ. Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, ΕΣΔΝΑ και βέβαια από τους Δήμους, οι οποίοι δε διαθέτουν οικονομική και τεχνική επάρκεια.
Κατόπιν, αναφέρθηκε στο κεφαλαιώδους σημασίας έργο του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, στα έργα οδοποιίας μήκους 40 και πλέον χλμ., στα 7 εν εξελίξει έργα που αφορούν ανακατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, στα δίκτυα βιολογικών καθαρισμών αλλά και στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ πλην αυτού της Ύδρας και των Κυθήρων-Αντικυθήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Χατζηπέρος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους Υπουργούς και Βουλευτές παροτρύνοντας τους να απλοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία, καθώς είναι χαρακτηρισμένα αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, δασικές εκτάσεις, κλπ., γεγονός που τα καθιστά υπερπροστατευμένα και συνεπώς δυσχεραίνει όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης των έργων.

Ευχαριστώντας τόσο την κεφαλή, την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου αλλά και όλα τα μέλη αυτού του σώματος που λέγεται Περιφέρεια Αττικής, που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους της, για την πίστη, την αφοσίωση στο καθήκον και την ευσυνειδησία τους, ολοκλήρωσε το λόγο του με μια σύντομη αυτοκριτική ως προς το βαθμό αποδόσεως και τις δυνατότητες βελτίωσης στο προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: